Dag 60: 25 augustus Châlus – La Coquille 21 km

Ook vandaag een rustige dag met een hele mooie route.

Gelukkig konden wij het hotel van vannacht al om 8 uur verlaten. Een verkeerde keus om hier te gaan overnachten, maar gistermiddag leek ’t allemaal zo mooi maar achteraf, nee was toch niet zo best.

De kamer was redelijk, de douche was zonder meer goed. Tenminste, als je het putdekseltje eruit haalde en het water dan sneller weg kon lopen zodat je niet in het douchewater stond, maar de rest was kl…..  .

Toppunt was de warme maaltijd, die bestond uit een koud buffet die al vanaf zondagavond in het restaurant had gestaan en er niet meer uit zag. Dus toen hebben we besloten maar ergens anders te gaan eten, maar alles was en is gesloten. Rare Fransen hoor, een stad vol toeristen en bijna alles dicht. Toch een Engelse pub gevonden die open was en waar je kon eten, dus toch mijn frites en canard gekregen.

Ons ontbijt hebben we gekocht bij de bakker en de koffie op een terras en daar ons brood opgemaakt. Tegen 9 uur vertrokken voor de wandeling naar La Coquille. Door mooie bospaadjes en langs een mooie vijver met waterval, maar toch opletten geblazen want de aanwijzingen stonden niet zo duidelijk aangegeven en je loopt zo verkeerd. Deed ik dus ook maar gelukkig had ik een escape langs de N21, een drukke weg met een mooie berm waar je in kon lopen. Loop je ook zo het dorp binnen en dan richting de kerk waar je altijd weer op de route kan komen.

Om 4 uur kunnen we naar de refuge om daar te gaan douchen en we vermaken ons dus nog wel 1 uurtje op het terras. Arthuro komt ook net aan gewandeld dus we gaan weer samen op pad.

Zit nu in de plaatselijke bibliotheek te internetten. Is helemaal niet zo ver van de refuge vandaan. De refuge ziet er prima uit, de mevrouw die daar permanent aanwezig is om de pelgrims op te vangen (vrijwilligerswerk) kookt ook voor ons vanavond. Morgenvroeg een petit dejeuner en dat allemaal voor € 10,- een pelgrim prijs.

A.s. zaterdag komen wij (Arthuro en ik) aan in Perigeaux en daar overnachten wij ook in een refuge. Op zondagmorgen neem ik de trein naar Lourdes. Via Bordeaux eerst met de normale trein en dan in de TGV, de snelle trein, kom ik om ca 4 uur aan in Lourdes. Heb ik nog tijd genoeg om een slaapplaats te vinden. Ik denk dat ik dan naar de cité St. Pierre ga en daar voor 3 dagen blijf. Kan ik ook meteen vrijwilligerswerk daar doen en excursies geven voor de Nederlanders die daar dan zijn. Het zijn wel veel dagen die ik niet wandel maar het komt zo uit. Ik heb ook geen zin om in Perigeaux of Bordeaux alles te gaan bekijken dus ik ga naar Lourdes waar ik vast nog wel bekenden tegen zal komen. Er is ook een bedevaart van de VMB, de concurrent van de Limburgse maar we spreken allemaal dezelfde taal dus no problem.

Ik kan dan meteen mijn spulletjes die ik in Lourdes heb liggen ophalen en mijn eigen spullen uitzoeken wat ik wil houden en wat terug kan. We zien wel, ik kan me daar nu ook nog niet druk over maken. Ik wil wel de route bekijken die ik lopen moet maar internet in Lourdes lijkt mij geen probleem.

Thijs, je hebt de laatste tijd veel dingen op de website moeten zetten, bedankt dat je deze moeite wilt doen. De foto’s zijn inderdaad heel mooi en de reis is ook al aangepast zag ik. Inderdaad vliegen de kilometers zo ook over het scherm. Ook mooi om te zien in Google maps waar ik ben en inderdaad, ik ben Frankrijk weer aan het uitlopen, ben al over de helft. Onderweg vraag ik Arthuro ontzettend veel over de wegen in Spanje, ik weet nog niet welke route ik kies. De noordelijke route die langer is en zwaarder of de meest gebruikte route die veel drukker is. Ik neem de beslissing pas in St Jean Pierre de Port.

Nu jullie zijn weer op de hoogte van alles, ik hoop dat alle vragen zijn beantwoord en anders vraag je het nog maar een keer en misschien dat je daar dan antwoord op krijgt.

Harry W. hoe gaat het met de FTO? Heb je de papieren al binnen voor het a.s. seizoen? Ik wil wel weer graag mee doen wanneer ik terug ben en dat geldt ook voor Peter S. op de vrijdagavond in de hal op de Schelfhorst. Ik moet mijn conditie nu wel op peil houden.

En zo ben ik nu al weer plannen aan het maken voor wanneer ik terug ben. Kun je nagaan waar ik onderweg al niet aan denk, doe ik dus niet meer. Ik geniet ook van de wegen en van de bossen om mij heen. Ook al die kerken en de mensen die mij water of koffie aanbieden onderweg geniet ik van. Gelukkig heb ik dat de laatste tijd niet nodig dat drinken, maar het is ontzettend fijn dat de mensen je iets aanbieden. De volgende keer probeer ik weer wat foto’s bij te voegen, ik heb weer een paar hele mooie.

Tessa, Lara en Tristan, zijn jullie al weer naar school? Ik zal de juffrouw wel een mailtje sturen en een verhaaltje en een paar mooie foto’s die ik onderweg heb gemaakt en gezien. Doe je alle kinderen in de klas de groetjes van mij en zeg maar dat ik een keertje kom om de foto’s en de rugzak te laten zien.

Allemaal een fijne avond en tot de volgende keer.

Groetn uut La Coquille

Hans uut Twente

12 reacties

  • Anneke schreef:

    Dag grote broer,
    Ben je zo’n eind weg en dan denk je nog aan je vrienden en familie in Nederland. Je bent en blijft een bijzondere broer!
    Groetjes,
    Anneke

  • Ans en Jan ( uut Brabant ) schreef:

    Hoi Hans,

    Wat een leuke foto’s, je kunt zien dat je geniet. Je lijkt inderdaad wel een beetje op Vincent van Gogh. Leuk dat andere pelgrims weten dat Vincent ook over de camino loopt met hoed en stok.Je verslag is iedere dag weer een genot om te lezen en het is balen als je een dag niet kunt internetten. We wensen je fijne dagen in Lourdes en met nieuwe energie ga je daarna de Pyreneeen over.
    In St. jean Pierre de Port begint de echte Camino. Je stempelkaart is al ver vol, zag ik op de foto’s, heb je een extra kaart?
    Veel wandelplezier,
    Jan en Ans

  • lieke schreef:

    Lieve Hans,
    Wat gaat het ineens snel zeg, bijna op de trein richting Lourdes, super hoor.
    Fijn dat je erover denkt om naar de Cité te gaan. De pelgrims krijgen daar een geweldige gids en zou ik er graag bij willen zijn als toehoorder.
    Maak je nog een foto van jezelf in een zonnenbloemveld, dan ben je helemaal Vincent van Gogh, haha!! Kun je straks mooie verhalen vertellen aan je kleinkindje, die opa Hans toch…
    Fijne wandeldag morgen en een goede reis richting Lourdes.
    Liefs Lieke

  • Fons Lucas schreef:

    Ha Hans alias Vincent,
    Het is maar goed dat jij beide oren nog hebt want v. Gogh had er maar één. Lijkt me voor jou lastig want dan zou je mooie hoed steeds voor de ogen zakken! Maar hoe dan ook Hans, wat knap dat je al zo ver bent gekommen! Het eerste kaarsje wat je in Lourdus gaat opsteken zal er een zijn met een hele bijzondere intentie! Veel groeten Fons.

  • joalnda Abels schreef:

    ik blijf je verhalen volgen. Wat ben je al een eind op weg. Het blijft indrukwekkend

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Ik sluit me aan bij de voorgaande reacties. Ik zou geen betere meer weten…alleen ik hoop dat je niet de noordelijke route loopt alleen maar omdat we die andere beter kennen…en de noordelijke alleen maar het eerste stuk….egoïstisch hé!
    groetjes uit Wilnis.

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    O, ja Hans, waarom ben je in La Coquille?
    Omdat die van Jacobus is??????

  • Truus & Odette schreef:

    Hans, we blijven jou en je boeiende verhalen volgen. Veel succes tijdens het vervolg van je reis.
    Ook een groet aan Ria waar we ook erg veel bewondering voor hebben. Veel wandelplezier!
    Truus & Odette

  • Ineke en Gerard schreef:

    Hoi Hans,
    Geweldig dat je onze kleinkinderen, en jou neefje en nichtjes, in je verhaal betrekt. Natuurlijk zullen ze ook supertrots zijn als Oom Hans op school komt en verhalen vertelt over zijn lange wandeltocht. Maar dat is nog even toekomst muziek. Maar het is geweldig hoe je de afstand onder je voeten laat wegglijden. Super!!! je mag supertrots zijn over je prestatie.

  • Hallo oom Hans,
    Wij zijn deze week weer naar school gegaan. Op het schoolbord kunnen we de foto’s zien en alle kinderen weten al dat onze oom naar Spanje loopt. Wij vinden het heel spannend dat je misschien op school komt met je rugzak.
    Kusjes van Tessa, Lara en Tristan

  • Theo Heins schreef:

    Hey Hans,
    was al bang dat je Lourdes niet zou halen in de periode dat wij er zijn. Als ik goed reken ben je er op 1 september als wij aankomen ook nog. Lijkt me dan een goed moment om in de Cintra lekker bij te kletsen. Je verjaardagsborrel heb je immers nog te goed…
    Hopelijk tot Lourdes.

  • Joke Opgenoort schreef:

    Hoi Hans,weer veel berichtjes van je gelezen.Op dinsdag 31 augustus gaan we weer naar Lourdes. Dit keer met de trein.Ik hoop je daar te ontmoeten, tenminste als mijn ernstig zieke zwager het toelaat.Je bent al een heel eind gekomen. Ga zo door.Hopelijk tot ziens in Lourdes.
    Groetjes van Antoon en Joke.

Laat een reactie achter