24 Mei 2022 Rome

Vanmorgen om 6 uur wakker en om half 7 in de kerk, de Nonnetjes waren ook al om 6 uur aan het zingen met de Lauden maar dat was voor mij te vroeg.

Om 7 uur ontbijten en om 8 uur al aan de wandel, afgesproken met H&J dat we samen de laatste 9 km zouden lopen en dat hebben we gedaan.

We zijn langs een grote straat gelopen met veel verkeer en voetgangers, wat een drukte hier en een getoeter.

Na enkele stops komen we bij het Franciscusmonument aan, we zijn er, we hebben 570 km, 35 dagen, meer dan 1.000.000 stappen en 34 verschillende slaapplaatsen verder, geen moment heeft deze tochr mij verveeld, ondanks dat deze vele malen zwaarder is dan naar Santiago, maar ik moet ze ook niet met elkaar vergelijken.

Nadat we ons bij Franciscus hebben afgemeld en gezegd hebben wat we hebben gedaan om hier te komen maken we 1 plan om Rome te “veroveren” .

Wij scoren 1 platte grond, 1 obenbaarvervoer kaart voor 72 uur en gaan kijken waar onze slaapplaatsen zijn.

Ik slaap in een oüd gebouw maar wel heel leuk.

Onderweg word ik aangesproken door 3 dames, hé Pelgrim, kom je ook slapen in La Casa dei pellegrini want daar slapen wij ook.

Nu slapen we op de zelfde kamer, de douche is op de gang en mijn kleren ziiten in de waszak, die moeten maar wachten tot vrijdag wanneer ik weer thuis ben.

Heel even van de stad iets bekeken maar het is te warm om in de stad te lopen, dus nu mijn siësta maar nemen.

Vanavond gaan we met z’n 3en nog ergens eten en plannen maken wat we morgen doen. We willen vroeg beginnen omdat het weer erg warm gaat worden. 

Voorlopig moeten jullie het met dit laatste verslag doen  morgen of donderdag maak ik mijn allerlaatste verslag en dan nog 1 wanneer ik weer thuis ben.

Fije dag verder allemaal!

Laat een reactie achter