Over mij

Ff voorstellen

Hallo,

Ik ben Hans Perik. Mijn nickname is “Hans uut Twente”, maar dat hebben jullie al wel begrepen.

In vol ornaat.

Ik ben van het bouwjaar 1951 en getrouwd met Ria. Samen hebben wij 3 kinderen,  Thijs, Cynthia en Jeroen. Ook hebben wij 2 kinderen die aangetrouwd zijn,  Esther van Thijs en Marco van Cynthia.

Meer dan 40 jaar lang heb ik eerst in de zaak van mijn ouders en later van ons zelf, gewerkt als installateur. 2 Jaar geleden hebben wij onze zaak verkocht aan een collega bedrijf. Na een half jaar begon het weer te kribbelen en ben ik opnieuw begonnen onder TCJ-Techniek als zzp’er.

Ik doe alle voorkomende werkzaamheden die ik leuk vind, zoals  tafeltjes maken voor een groot winkelbedrijf, werken bij Karakter als huismeester en lekker de tijd vol kletsen met alles en iedereen, kortom, lekker bezig zijn.

In mijn vrije tijd, die ik gewoon genomen heb en dankzij Ria en de kinderen en ook zekers dankzij onze Bertus, ben ik regelmatig naar Lourdes gegaan als reisleider en later als teamleider van de Limburgse bedevaart.

Door die contacten van die bedevaart kwam ik regelmatig in aanraking met pelgrims die op weg waren naar Santiago. Wanneer ik de mogelijkheid had om ze dan in Lourdes te helpen, aan een slaapplaats of maaltijd, deed ik dat en had altijd leuke gesprekken met deze wandelaars. Toen wij op het punt stonden de zaak te verkopen heb ik al gezegd dat ik graag te voet naar Santiago de Compostella wilde gaan, en ben al heel voorzichtig met de voorbereiding begonnen. Altijd gezegd dat 2009 die tocht zou moeten plaats vinden. Doch door ziekte van Frans en het overlijden van die vriend en het trouwen van Cynthia was het jaar zo voorbij.

In december begon het weer te kriebelen en heb toen besloten om in 2010 te gaan. In overleg met Theo Heins, het hoofd van dienst van de reisleiding, werd afgesproken dat ik de juni bedevaart doe als teamleider en dan in september vrij ben om deze tocht te gaan doen. Het besluit om dan op 27 juni te gaan is zo gegroeid.

Ik hoop dan ook dat deze wandeltocht van ca. 4 maand mij de drukte van het zaken doen, het jachterige gevoel van werken minder wordt, zodat een andere tijd aanbreekt, van tijd voor jezelf en voor elkaar.

Ik wil Ria alvast bedanken voor de vrijheid die ik van haar krijg om deze tocht te maken. Mij terdege bewust dat ook zij 4 maand alleen in huis is en alles zelf moet regelen.

Reacties zijn gesloten.