19 april 2020 Almelo

Het is zondag, zondag 19 april,  vandaag zou ik weer terug komen naar huis, deze week had ik diverse afspraken en een paar feestjes in het verschiet.

in mijn planning heb ik altijd opgenomen dat ik dit weekend weer naar huis zou rijden met de trein, maar het is niet nodig, ben helemaal nog niet weg geweest. Tenminste lichamelijk niet, geestelijk elke dag de wandeling gelopen die ik die dag zou gedaan hebben, nu zou ik in de buurt van Worms zijn geweest of onderweg naar Speyer.

De weg loop ik dus iedere dag, maar van de omgeving kan ik niet genieten, die heb ik niet in mijn gedachten dat moet je ervaren, als compensatie ga ik 2 tot 3 keer per week toch 1 stuk wandelen, om mijn conditie bij te houden maar ook om lekker in de buitenlucht te zijn.

het is ontzettend jammer niet te kunnen wandelen, het weer is fantastisch, veel zon, lekkere temperatuur en geen regen, wat wil je als pelgrim nog meer.

Maar laten we dankbaar zijn dat we nog gezond zijn en ook je echtgenoot, kinderen en kleinkinderen en alle familieleden om je heen. Niemand in onze omgeving is ziek of merkt iets van de corona, hopelijk blijft dat zo.

Jullie zullen je nu wel afvragen, hoe komt hij de dagen nu door nu hij niet onderweg is, nu, dat is heel gemakkelijk, ik doe gewoon dingen waar ik zin in heb, niets moet alles mag. Heb al gezegd dat ik regelmatig wandel, dat combineer ik met geocaches zoeken, intussen heb ik er al meer dan 100 gevonden zowel in Twente, Drenthe en in Gelderland. 

Verder ben ik druk geweest met onze kerk, heb daar met andere vrijwilligers een camera installatie gemaakt waar we nu elke dag via You Tube een uitzending doen. We hebben elke dag 1 vrijwilliger die dit streamt en we hebben allemaal hier een goed gevoel over, we hebben toch veel volgers die dan de H.Missen kunnen volgen.

en ja, onze tuin heeft ook aandacht nodig, nu ben ik iemand die meer van het zitten in de tuin dan van werken in de tuin houd maar toch wel diverse werkzaamheden gedaan, het tuinpad is nu voor zien van een nieuwe betonnen rand, er is 1terras aangelegd waar ik deze week nog kunstgras in moet leggen en waar we dan midden in de tuin kunnen gaan zitten.

het is ook wel lekker en fijn om geen agenda te hebben, zo kun je de dag indelen zoals je zelf wilt, maar ik was liever weggegaan richting Rome.

Zo, weer een klein beetje op de hoogte hoe het is in Almelo en wanneer er weer nieuws is ben ik er weer.

groetn uut Almelo

Hans uut Twente.

1 reactie

  • Saskia schreef:

    Lieve Hans,
    Fijn dat het goed met je gaat, maar o, o, wat jammer dat je deze tocht nu niet kan maken. Hopelijk komt er een tijd dat je alsnog kan gaan.
    XXX Saskia

Laat een reactie achter