22 April 2022 Consuma

Vanmorgen 1 ontbijtje bij Mama Sara. kijk je naar buiten regent het, oké, heb mijn regenkleding bij me,de regenbroek en de grote regenjas die ook over de rugzak past, (wordt dankbaar gebruikt Ria), ca 2 km door het plaatsje naar het station, kom ik gelijk met de trein op het goede perron en ik loop zo door de grote coupe in, de trein begint meteen te rijden en is 3 min later op de plaats waar ik wil starten.

Ben vandaag 1 zwartrijder geweest die helemaal rood gekleed is.

Wij starten in Saint Ellero omdat vanaf Rignano een hele drukke weg loopt wat onverantwoordelijk is om te lopen.

Ik kom meteen 2 Duitse vrouwen tegen die de zelfde weg gaan. Maar ze blijven lekker kletsen met elkaar en ik stop een paar keer om op adem te komen, we gaan behoorlijk berg op en het zal de hele dag zo blijven, mijn tempo loopt niet vandaag, heb op dat geen idee waar het aan ligt en de dames lopen steeds verder uit en zijn uit zicht, heb ze ook niet weer gezien.

In 1 klein plaatsje loop ik ongeveer 400 mtr verkeerd en moet dus terug, zal niet de laatste keer zijn.

Nu ik op de goede weg zit gaat het behoorlijk omhoog, 10 -12% en dat op grind waar veel water op ligt, komen weer mensen achterop, maar mijn tempo is 0,0 vandaag. Ik besluit te gaan zitten en overweeg terug te gaan naar het plaatsje om daar de bus te pakken, maar eerst ga rustig wat eten, 1 appel, wat koekjes en 1 broodje, en daar knap ik van op zeg, ik had gewoon een hongerlap in wielrenners termen te spreken. Het ontbijt vanmorgen was dus te karig achteraf.

Met echt nieuwe energie loop ik de berg verder op en hoef nu niet eens meer te stoppen na 100 mtr.,nog steeds stijg ik behoorlijk maar krijg nu plezier in het liepen omdat ik de oorzaak heb gevonden.

Deze dag moet ik ca 1200 mtr stijgen over ca 14 km en 300 mtr dalen over 3 km, de totale route is ca 17 km + die 2 van vanmorgen is dus 19.

Echter ik loop op 1 kruising verkeerd, ik volg verkeerde markers op de bomen en heb pas na 4 km door dat er geen 6 bij opstaat, gelukkig heb ik de route op GPS en dan moet de rugzak af, de telefoon gepakt en kijken waar ik nu verder moet, terug is 1 optie maar ik kies voor een andere weg die verder op de route uitkomt in Consuma, afijn na 5 km verder met de onnodige stijgingen en dalingen kom ik in het plaatje uit. Nu nog 1 km naar hotel Miramonti en ik kan mijn natte kleren uitdoen, alles is doorweekt en gelukkig brand de cv hier, zie de foto’s , dat zijn ook de enige die ik heb gemaakt.

Om half 5 was ik over, 1 uur later dan gepland en na 29 km een lekkere douche.  Nu net lekker gegeten, en ook lekker veel, wat mij vandaag is overkomen wil ik niet meer mee maken.

Voor morgen ook mijn slaapplaats geregeld en zoals het er nu uit ziet blijft het droog, dat loopt wel anders hoor.

Leuke reactie krijg ik van jullie, bedankt allemaal hiervoor, is een steun in de rug want deze route is niet een klein beetje zwaar.

Groetn uut Consuma

Hans uut Twente

Laat een reactie achter