24 April 2022 Camaldoni

Vanmorgen na een klein ontbijtje het B&B huis verlaten, om 8 uur door Stia gewandeld en op pad, het kan een lange dag worden vandaag eerst 18 km naar Camaldoli en dan nog eens 7,9 naar Badia Prataglia.

Het begint meteen te stijgen, wel niet zo hard maar toch, ik loop niet fijn, ’s morgens heb ik toch startproblemen, in de middag gaat het altijd veel beter.

Om 9 uur zie ik een bankje en eet mijn appel op, komen er diverse auto’s aanrijden en die gaan allemaal het kleine kapelletje in.  Mijn vraag of er 1 mis is wordt positief beantwoord dus ik stap ook naar binnen, op de achterste bank tegen de muur volg ik deze mis tot het evangelie, ik snap er niets van dat Italiaans, omdat ik toch nog een heel eind moet maak ik een kruisje, en verlaat de kerk. Even later kom ik Hans uit Beieren tegen met zijn vrouw die ook naar Badia willen gaan.

Onderweg gaat de GPS weer rechtdoor en de markers rechtsaf over een asfaltweg, we besluiten,(Hans en Hans), toch rechtsaf te gaan. De weg wordt smaller, de weg wordt stenen, de weg wordt zanderig met keien maar loopt nog steeds naar boven, omdat ik veel foto’s maak vandaag lopen de Beieren uit en uit zicht. Ik ga op een bankje mijn eten opeten en neem mijn half uurtje on 11.45 tot ca 12.15

Daarna klim ik verder omhoog, het blijft stijgen maar gelukkig wordt het na ca 5 km een beetje vals plat maar nog wel omhoog. Het lopen gaat prima en steeds beter, net wanneer de weg begint te dalen begint het te miezeren, dus toch gouw mijn plu gepakt, hoes om de rugzak en verder gaan. Maar goed ook want ik krijg behoorlijke buien te verwerken.

Kom ik tegen half 2 in het dorpje Camaldoli waar ook een klooster is gevestigd is het behoorlijk druk, veel auto’s en toeristen, het is binnen in de bar zo druk en warm dat ik drinken mee naar buiten neem, nog gauw 1 broodje eet en weer op pad ga.

Loop ik via de GPS, kom ik voor een gesloten hek, kan ik echt niet langs. De markers zijn wel aanwezig en sturen mij over de weg, maar ik vertrouw het niet, zie wel een behoorlijk stuk weg wat is afgezet omdat er een heuvel naar beneden is gegleden, en daar had ik boven overheen gemoeten.

Ik loop een stukje terug en het begint weer te regenen, het gaat steeds harder en harder en het blijft grauw, zo heb ik geen zin om 8 km nog te gaan en ga naar het klooster waar je kunt overnachten. Maar ook veel toeristen verblijven hier omdat het morgen een feestdag is in Italië.

Dus geen enkele plaats voor deze pelgrim in het klooster.

Tegenover dit klooster wat heel mooi oud is maar ontzettend commercieel zijn 2 albergue’s, de ene is dicht en de andere heeft nog een paar kamers over.

Maar het blijft regenen en niet zo klein beetje ook en ik zit hier nu alleen in een kamertje muziek te luisteren en me vervelen.

Het regent nog steeds nu en ik ben wel blij dat ik niet ben doorgegaan. Morgen dus naar Badia, maar 8 km maar de dag na Badia is de zwaarste van 20 km, dus dat zouden dan 28 zware km worden, jammer dat ik de kennissen die ik heb opgedaan gisteren en vandaag moet laten gaan maar het zij zo.

De Beieren, de Oostenrijkers praten allen samen in hun dialect waar ik geen hol van begrijp dus we zien wel verder.

En ja, nu zit ik hier, beetje de foto’s selecteren en een warme douche en om 7 uur mijn eten.

Vanavond vroeg naar bed, hopelijk slaap ik beter dan de laatste dagen en is het morgenvroeg droog.  Rustig an en dan zien we wel.

Tot morgen

Hans uut Twente

Laat een reactie achter