25 April 2022 Santichio

Een heerlijke nacht, goed geslapen en al om half 8 in de onbijtzaal, lekker rustig. Even later komen Rosalinde en Annelies ook ontbijten en we bespreken het probleem dat we in het begin hebben. De weg is wegens een grondverschuiving afgesloten en we moeten een vervangende route hebben. Gelukkig kreeg ik van Pieter Quelle een mailtje waar een alternatief wordt beschreven.

we proberen dit en het pakt goed uit, de 1e 200 mtr. Is een behoorlijke klim, wat zeg ik, een beste klim en we komen weer op de route waar we moeten zijn. Ook deze route is gemeen, een kuitenbijter, een knieënverslinderaar en vandaag voel ik spieren in mijn lijf die ik niet wist dat ik ze had.

Het weer is mistig, druilige en we moeten toch onze regenkleding aan doen, maar dat is weer te warm dus dan worden we maar nat. Vandaag is mijn ego ook beschadigd, ik routz uit op de weg naar beneden, een PBS, gelukkig kom ik er van af met 1 smerige broek, en vanavond onder de douche zag ik dat mijn arm een beetje open ligt, gelukkig niets van gevoeld en geen last.

Marco en Cynthia wat ben ik blij met de wandelstokken, berg op duwen ze me, bergaf houden ze me tegen en dat scheelt ca 30% van de kracht, het uitglijden is vele malen minder geworden maar je moet wel op blijven passen. We komen in Badia en nemen te tijd, een lekkere lunch met speciale kaas.

we vertrekken weer om 1 uur en moeten mag ca 3 uur bergje klimmen en naar beneden glijden, dat bergje beklimmen is wel ietsjes meer dan wandelen, Rosalinde en Annelies lopen uit en raken uit zicht, hadden we ook afgesproken dus geen probleem, zij zijn het gewent om bergen te klimmen want ze komen uit Beieren. Ik ga op mijn eigen tempo, niemand die me jaagt en dan maar ietsjes later in de rifugio, ik wil niet weer op mijn bek gaan.

om 4 uur 15 loop ik binnen, krijg direct mijn kamer slaap alleen op 1 zaaltje van 6 personen dus ik kan gaan snurken. De dames zijn er al 20 minuten dus zo slecht heb ik nog niet gelopen.

Hier in de albergue wordt voor ons gekookt, morgen vroeg een ontbijt en we zitten nu gezellig met elkaar te keuvelen, ik begin al in het Duits te denken want ik praat natuurlijk in hun taaltje.

Morgen ook een probleem, we moeten 1 beek over die niet diep is maar wel 10 mtr. breed hier moeten we echt de schoenen en kousen uitdoen, broek ophijsen en dan hopen dat je niet valt, we blijven dus wel met elkaar, misschien maak ik nog wel foto’s van deze oversteek.

Nu gaat deze heer nog 1 uurtje plat om half 8 gaan we aan tafel en jullie hebben wat te lezen. Fam. B. zijn jullie ontsnapt vandaag?

fijne avond en tot morgen.

Hans uut Twente 

Laat een reactie achter