26 April 2022 La Verna

Werkelijk een prima ontbijt vanmorgen, eindelijk een bruin brood wat zelf gebakken was en ook nog 2 broodjes mee in mijn rugzak. Gisteren waren we met ons 4en in de herberg, gezellig met elkaar gegeten en lekker gekletst in het Duits. Vandaag wandelen we verder in het nationale park Casentino, een park waar we 3 dagen in hebben gewandeld en hèèl veel Romeinse paden hebben belopen, wat een werk moet dat zijn geweest en hoeveel slaven zullen dat wel niet hebben moeten doen, werkelijk je gedachten gaan op hol wanneer je daar loopt, ook denk ik wel eens hoe oud zijn die bomen en als die een konden praten dan zou ik een luisterend oor zijn.

Gisteravond dachten we allemaal dat het een kleine en rustige route zou zijn, nu vergeet het maar, we komen bij de beek, ha ha snelstromend en ca 80 cm diep en een temperatuur waar je een de hele dag nodig hebt om weer warm te worden, dus, ik heb mij laten kennen en ben de lange omweg gaan volgen, ben in ieder geval droog gebleven en het zonnetje wat op mij scheen gaf mij dus wel gelijk.

Midden in het bos een stop gemaakt, mijn broodjes opgegeten en weer verder, en toen begon het pas, de weg omhoog was alleen maar grote stenen waar het regenwater van de afgelopen dagen door heen stroomde, een grote modderpoel van zand en klei en bladeren. (zie de foto van mijn schoenen).

het is glibberen naar boven en ik dacht nog, hoe komen we beneden, en ja hoor, kom je eindelijk op het hoogste punt na ca 3 km klimmen en glibberen moet je ook glibberend naar beneden, en dat was ook niet fijn meer. Ook hier doe ik rustig aan wat ook echt moest en neem een extra pauze, Christoph komt mij achterop en de laatste kilometer glijden en later wanneer de weg beter wordt lopen naar beneden, op de hoge rots staat het klooster, maar we zijn er nog niet, moeten nog wel een behoorlijke klim doen over een geplaveide weg en komen dan bij het klooster.

Het is indrukwekkend om hier te zijn, oud, groot en hoevéél kapelletjes hier wel niet zijn, 1 foto waar Franciscus in de hoek staat is de kapel van de vogels, Franciscus is de beschermheilige van de dieren.

Ik zoek het hotel, vind het na wat vragen en inderdaad hebben ze nog kamers, voor 50€ slaap ik op een grote zaal in eigen slaapzak en voor 55 € slaap ik op een 1 persoonsnamen met douche, eigen toilet en ook weer een bidet, hier in Italië hebben ze altijd 1 bidet naast de toiletpot staan.

Omdat mijn schoenen weer heel wat blubber en klei te verwerken hebben gehad kan ik ze lekker wassen in het bidet, mijn kleren was ik in de wasbak met zeep en spoel ze ook af in het bidet met warm water, je moet wat als je pelgrim bent.  Na de wasbeurt ben ik zelf aan de beurt om gewassen te worden en de douche is heerlijk.

Nu ff tijd om het verhaal te schrijven en nu ga ik het kloostercomplex bekijken, kijken of ik een Tau kan scoren en die op mijn rugzak kan bevestigen, ik heb hier volledig kost en inwoning voor 1 dag dus hoef me geen zorgen te maken wat eten betreft.

Annelies en Rosalinde zijn ook net aangekomen en vanavond gaan we om half 8 samen eten. Dus toch weer aanspraak, ook praten we dan over de weg van vandaag en over de weg van morgen,  dat doe ik ook voor jullie dus een fijne avond en tot schrijfs

Hans uut Twente

Laat een reactie achter