27 April 2022 Pieve Santa Stevano

Gisteravond samen met Rosalinde en Anna heerlijk gegeten in de refter van het klooster, een leuke maaltijd waar snel een eind aan kwam omdat we de refter moeten verlaten en er rust in het klooster was om half 9. Tja daar zit je dan op je kamer, geen tijd gehad om een colaatje te halen dus maar op water zitten, dan heb ik het hier in het hotel beter voor elkaar, het is net zo duur als in het klooster maar hier een gevulde koelkast op de kamer, dus vanavond iets extra.

de dag begon om kwart voor 7, opstaan wassen en naar de vroegmis, blijkt dat het een Lauden is om 7 uur en geen H.Mis met pelgrimszegen, de Lauden duurde ook nog meer dan een half uur en de mis begint om 7.45. Tja, dan moet je keuzes maken want om 8 uur staat het ontbijt klaar, dus de keus gemaakt en gezellig met de dames ontbeten,( zie foto), ook troffen we daar een Oostenrijkse Manuela en die gaat naar het zelfde plaatsje als ik, we zijn elkaar trouwens niet tegen gekomen en zij slaapt ergens in een B&B.

om 8.35 de sleutel ingeleverd en via het grote plein over de grote stenen naar beneden, voetje voor voetje van het gaat behoorlijk naar beneden, ben je uit het kloostercomplex dan kom je op een Romeinse weg die naar het dorp La Verna gaat, het is maar 2 kilometer maar daar staat 40 min. voor.

om 9.25 loop ik La Verna weer uit en heb een leuke daling, loopt als een tierelier in het zonnetje, maar dat tierelier lopen komt een einde wanneer de Romeinen de sten Kris en kras en Schots en scheef hebben gelegd, na ja gelegd, gegooid want je moet heel goed uitkijken waar Je je voeten neer moet zetten, ook liggen er nog veel plassen maar het is te doen.

om 10 uur neem ik een break, ff de rugzak af en beentjes strekken en ontspannen, 3 sultana’s met water en genieten van de natuur, het water van de laatste dagen heeft de natuur wel goed gedaan, alles is merkbaar groener aan het worden begint te ontluiken, de kleuren zacht groen in vele tinten is wel heel mooi, vliegen 2 vlinders de hele tijd voor mij en blijven op de pinksterbloemen zitten, je gedachten dwalen af naar bekenden die er niet meer zijn maar op deze manier met je mee vliegen, trouwens de hele weg had ik vandaag vlinders.

om 10.15 weer de moed verzameld om verder naar beneden te gaan maar het pad blijft de 1e kilometers het zelfde, opeens wordt het makkelijker, vlak en grindpad wat toch ook wel lekker is, lekker in cadans ligt omhoog, de uitzichten zijn prachtig en nodigt uit om te fotograferen.

om 12.30 weer een langere stop, mijn bruin broodje van eergisteren en de plakken ham van eer,eer gisteren opgegeten en met water weggespoeld en even lekker de schoenen uit.

om 13.00 heeft blijven zitten geen zin want je moet toch verder, nu heb ik een dilemma, mijn GPS wil naar links en de markers naar rechts, links is asfalt en rechts is een grindpad wat zo te zien goed te belopen is, ik kies nu niet de GPS maar de markers, die trouwens heel weinig waren vandaag en ik vaak mijn telefoon moest raadplegen.

om 14.00 kom ik uit via een groteren weg bij Agriturismo Fontandrone, daar had ik mijn GPS ook op afgesteld, maar wat blijkt, gesloten geen mens te zien dus je moet verder, 3 km weer de weg op met haarspeldbochten die gelukkig naar beneden gaat, elke keer over steken en de buitenbochten pakken want anders zien ze me niet, trouwens ik val wel op want ik heb vandaag speciaal mijn oranje shirt aan gedaan, je moet toch wat hé als je in Italië bent en het is Koningsdag in Nederland.

om 15.00 loop ik het plaatsje in en er is meteen een hotel waar ik mij meld, hebben jullie nog 1 slaapplaats en ja hoor, weer gelukt om zonder te reserveren ergens onderdak te krijgen, morgen heb ik wel gereserveerd in een voormalig klooster voor € 15,00 incl ontbijt. Nu net even in het dorpje wat fruit gekocht en een beetje bekeken, maar toerist uithangen is niet aan mij besteed, daar heb ik geen geduld voor na een wandeling van 23 km.

om 15.45 sta ik lekker onder de douche, probeer mijn voeten in het bidet koel te krijgen maar mijn voeten zijn groter dan mijn kont en ze passen er maar stuk voor stuk in.

om 17.30 schrijf ik mijn verhaal en ga lekker met de benen omlaag de beentjes rust geven, morgen is het weer 25 km wanneer de GPS het goed heeft.

fijne avond en tot horens

Hans uut Twente 

Laat een reactie achter