29 April 2022 Città di Castello

Gisteravond geëindigd in een voormalig klooster, ik was in het grote gebouw de enige, de slaapplaats was prima evenals de de douche maar de rest was echt oud maar toch wel mooi.

Samen met Annalies en Rosalinda wezen eten  best lekker en gezellig. Ook afgesproken dat Annelies en ik morgen samen verder gaan, Rosalinda blijft 1 dag hier om op een ander te wachten waar ze mee verder wandelt.

Vanmorgen ontbeten in een bar met Anna, en daarna naar de Poste om wat spulletjes naar huis te sturen. Toch mooi 3 kilo lichter.

Daarna Sansepolcro uitlopen, best een mooi plaatsje die echt authentiek is van eeuwen her.

De klim die we moeten doen staat in het boekje als stevig, en dat is nog zacht uitgedrukt. Boven op de berg zit Franciscus je op te wachten  in een kerkje waar hij veel zou hebben gebeden en het is ook zo gebleven, bijzonder om dat te zien.

Daarna nog 200 mtr klimmen via haarspeldbochten om eindelijk de berg over te komen, een behoorlijke wind vergezelde ons, Anna en ik, de afdaling was ook pittig tot we in het plaatsje Lama kwamen, daar eerst een bar opgezocht en toen de laatste 6 km over asfalt naar onze slaapplaatsen, we slapen in een complex waar complete huisjes worden verhuurd voor 25 €

We gaan zo ergens eten en dan vroeg naar bed, de beentjes willen rust, je moet naar je lichaam luisteren en dat doe ik hier zekers, zit te bekijken of ik ergens 1 rustdag neem of doorloop naar Assisi en daar dan 2 nachten verblijf. Volgende week donderdag kan ik er zijn.

Het weer is goed, mijn zonnebrand werkt niet want ik ben lekker verbrand maar dat komt wel goed.

Nu ga ik eten ergens en dus tot morgen.

Hans uut Twente.

Laat een reactie achter