1 Mei 2022 Loreto Basso

Nog steeds vermaken we ons best met ons 3en, Manuela, Anna en ik, we wandelen samen en toch ook weer alleen, we hebben elkaar altijd wel op oog afstand. Gisteravond samen gegeten en daarna nog ff in de bar van het hotel een Italiaans aperitiefje gepakt, denk je heerlijk op kunnen te slapen nou vergeet het maar. De plaatselijke voetbalclub had gewonnen en dat werd tot 3 uur s nachts gevierd tot dat het Manuela te gek vond te worden en naar beneden schreeuwde SILENCIO, en toen was het stil.

om kwart over 7 was ik al klaar om te gaan, maar we zouden pas om 8 uur ontbijten, Anna had zich verslapen en Manuela was mooi op tijd, een heel goed verzorgd ontbijt in hotel Tinca, compleet met bruin brood in de grillplaat.

Om half negen besluit ik alvast voor op te gaan lopen en loop langzaam de berg op, je het is hier echt bergje op en bergje af, maak nog steeds om de haverklap foto’s, na 2 uur neem ik een pauze en ja hoor, ik hoor 2 dames al kletsende dichterbij komen en na een kleine stop voor hen lopen we samen verder.

De Koekkoek horen we weer overal, elke dag horen we de vogel maar zien doen we hem/haar niet. Wel zien we veel andere vogels maar verder geen groot wild. Het weer is bewolkt, het is fris maar perfect wandelweer. De paar druppels die vallen heb ik geen last van, ik loop in mijn T-shirt met lange mouwen, bewust omdat ik geen verdere verbranding wil hebben op mijn armen, vandaag is het niet nodig want de zon is er niet maar het is wel warmer.

Na 16 km, staan we opeens voor de deur van onze gereserveerde B&B, een allervriendelijkste dame Rita doet open en verwelkomt ons, ze heeft 2 kamers dus wij kunnen hier goed terecht, ze heeft een cake voor ons gebakken, zet meteen koffie voor ons en wij kunnen onze kleren hier laten wassen, die hangen nu buiten in de wind droog te worden.

Het voelt nu of ik een rustdag heb, het is 3 uur en ben al gedoucht en wanneer de kleren droog zijn al helemaal klaar voor morgen.

Het uitzicht is hier prachtig, we kijken op Loreto uit, morgen ook een kleine etappe van ca 10 km en dan zijn we in Gubbio, daar is iets meer te doen en zien dan hier.

Mevrouw hier heeft alles al klaar gezet voor het diner en ontbijt voor morgen. Allemaal prima geregeld, weer een bloemetje op de vaas

tot morgen

Laat een reactie achter