2 Mei 2022 Gubbio

Vandaag een hele spannende wandeltocht, 9 km naar het stadje Gubbio. Om half 12 klopten Manuela en ik al aan de deur van de B&B en we konden onze rugzakken er neer zetten en gelijk verder het stadje in. Hier zou veel te zien zijn.

Voor jullie om te weten wat er allemaal te zien is Google maar en het is zekers de moeite waard.

In de stad hebben wij bij de Fransiscuskerk het grote standbeeld met de wolf gezien, de bekeerde wolf die de streek terroriseerde, verder in het binnen stad vielen we van de ene verbazing in de andere, het oude centrum bestaat uit eigenlijk 3 lagen die met steegjes verbonden zijn, om het de toeristen makkelijker te maken zijn er liften gemaakt van de ene hoogte naar de andere en naar de volgende bijzondere kerk of gebouw.

wij wisten dat er op 1 mei van de bovenste Basiliek van Sant ‘Ubaldo 3 hele grote houten kaarsen naar beneden zijn gebracht en nu in het paleis van de Consuls liggen om op 15 mei weer door mankracht terug gebracht te worden, bekijk de foto’s.

Om bij de Basiliek te komen loopt er een spectaculair kabelbaan die de hoogte  in ca 6 minuten overbrugd, (http://www.funiviagubbio.it). Boven aangekomen geniet je van een heel mooi uitzicht, geluk als we hebben scheen de hele weg naar boven en bovenop de berg de zon, het was dus echt genieten, terug in de oude binnenstad zie je zo veel mooie gebouwen en trappen naar beneden die allemaal omgebouwd zijn tot winkeltjes waar van alles te koop is. Maar voor een pelgrim geldt, kijken, kijken en niet kopen. Via de VVV een mooie plattegrond van het stadje in het Nederlands gekregen maar jullie kunnen deze vast via Wikipedia ook wel bekijken.  Vandaag was het dus een kleine etappe maar de toerist uithangen was zekers de moeite waard

wordt vervolgd

Laat een reactie achter