3 Mei 2022 San Pietro in Vigneto

Een vreemde dag vandaag met heel veel gevoelens. Gisteren een hele mooie dag gehad in Gubbio, lekker gegeten met Manuela en dan kom je terug op je kamer en kijk je naar je mail.

Elke dag krijg ik van Imre een bericht dat hij ook iets heeft geschreven op Reislogger. ( Imre.Reislogger.nl)  maar sinds 29 april schrijft hij niet meer. Imre ken ik al vanaf 2019 toen we samen 1 week de camino in zuid  Frankrijk hebben gelopen en ook vaak 1 kamer hebben gedeeld, wij hebben altijd contact gehouden en ook zagen we elkaar bij de Jacobsvereniging in Utrecht, de laatste keer in maart J.l..

Imre vertelde mij dat hij naar Rome ging wandelen over de Franciscaanseweg dus langs de kust. Onderweg kon ik mooi zijn log blijven volgen tot de 29e dus, bij het nalezen van zijn reacties lees ik dat op 2 mei zijn zonen een stukje hebben geschreven dat Imre is overleden, 1 dag voor hij Rome zou binnen lopen, het is nog onbekend wat er is gebeurd. Het hakt er bij ontzettend in, wij hebben regelmatig contact over het wandelen en over het naar Rome gaan. Ben dus een beetje van streek.

Nu zit ik in een oud klooster dat gisteren is open gegaan voor pelgrims richting Assisi, een heel oud gebouw, en het wordt steeds drukker, er zijn nu al ongeveer 20 pelgrims hier die allemaal een slaapplaats willen hebben, vanavond willen eten en morgenvroeg weer met een ontbijt weg willen.

Het is gezellig om met zoveel lotgenoten bij elkaar te zijn.

wordt vervolgd

Hans

Laat een reactie achter