4 Mei 2022 Valfabbrica

Gisteravond een gezamenlijke maaltijd die ook gezamenlijk gemaakt was, dat betekent dat enkele dames het eten voorbereiden, enkele mannen het snijwerk doen en de rest alles opeet.

maar, voor we gaan eten allemaal even naar de kapel om door Giancarlo onze hospitalero de voeten laten te wassen, een voetwassing met eerbied voor de cammino en respect voor de pelgrims die onderweg zijn. Ook het verhaal van witte donderdag wordt er bij gehaald, het laatste avondmaal, heel bijzonder om dit in een oud klooster waar helaas 5 jaar geleden de laatste monnik is vertrokken.

Na het gezamenlijke avondmaal tegen 9 uur allemaal naar de slaapzalen, er waren er 3, en vroeg onder de dekens.

Om 7 uur konden we ontbijten en deze werd overal, buiten, binnen gegeten, daarna een hartelijk afscheid van elkaar en ieder gaat weer zijn eigen weg. Onderweg komen we elkaar weer tegen alhoewel ieder een eigen tempo heeft en zijn rustpauze’s zoekt.

Voor mij was het een mooie tocht, ik heb besloten alleen te gaan en mijn eigen tempo te maken, mijn gedachten zijn nu beter, liep ik gisteren een beetje met mijn ziel onder de arm of in de rugzak, vandaag gaat het goed, heel blij met het telefoontje van Ria gisteravond die me de moed geeft om verder te gaan. Om 14.00 uur loop ik Valfabbrica in, een klein plaatsje vlak voor Assisi maar dat is nog net te ver om door te lopen, dus toch maar 1 overnachting in een klein hotelletje waar ik vanavond ook kan eten.

Soms is het toch wel een luxe, je belt 1 dag van te voren of ze 1 slaapplaats hebben, je reserveert 1 bed en ontbijt en meestal kun je daar ook warm eten krijgen, of we gaan ergens naar 1 restaurant waar je voor weinig kunt eten. Eergisteren had ik lekker grilsticks met zelfgebakken aardappeltjes, was prima te eten. Wat ik wel mis is mijn bakje yoghurt s’avonds want die vergeet ik steeds in de Alimatari te kopen. Overdag wil deze ook niet in mijn rugzak hebben want ik ben veel te bang dat ze gaan lekken. 1 appel met 1 broodje voor tussen de middag is voor mij genoeg.

Helaas gaan veel winkels dicht om 13.30 en dan ben ik er vaak nog niet, maar och we komen niets te kort hier. Gelukkig spreken veel mensen hier Engels en dat is wel fijn, je kunt wel merken dat ze blij zijn dat deze cammino weer opgang komen want ze spreken je wel aan en zeggen goedendag, sommige beginnen een praatje en dat is handen en voeten werk.

Omdat ik 3 dagen geleden mijn scheermesjes ergens heb laten liggen in de badkamer moet ik noodgedwongen mijn baard weer laten staan, gelukkig kennen ze mij hier niet en wanneer ik weer thuis ben gaat ie er weer af, dus de foto’s waar ik op sta , sta ik met een baard op.

Morgen loop ik Assisi binnen, er moet volgens berichten die ik onderweg gehoord heb een festival zijn tot zondag en het was moeilijk om kamers te vinden, nu heb ik mij aangemeld bij booking.com en geprobeerd voor 2 nachten 1 slaapkamer te krijgen, gelukkig is dat gelukt voor een redelijke prijs, dus morgen 1 hotel met ontbijt voor 2 dagen dus wij gaan vrijdag de toerist uit hangen en 1 certificaat scoren in Assisi.

fijne avond en wordt vervolgd

Laat een reactie achter