5 Mei 2022 Assisi

Vanmorgen vroeg weg gegaan, om half 8 aan het wandelen, voor die tijd in een barretje om de hoek 2 broodjes gescoord waarvan 1 opgegeten met een kopje koffie Americano en met 1 broodje in de rugzak op pad.

de wandeltocht vandaag is niet lang, ca 15 km maar het venijn zit in het begin en in het eind, in het begin gaat het langzaam omhoog en dan heel geleidelijk wordt de stijging stijlen, het is behoorlijk aanpoten maar dat wilde ik ook graag vroeg doen.

Voor vanmiddag is regen voorspeld en ik wil graag voor de buien in Assisi zijn. Vlak voor Assisi zie ik een pad wat volgens mij iets kan afkorten, en ja, dat doet deze ook. Halverwege kom ik er achter waarom die niet in ons boekje staat, deze route door en langs de berg is aangelegd en wordt ook onderhouden door ws de gemeente Assisi en er zijn 2 kantoortjes boven en onder, voor € 3,— mag je er over lopen, maar omdat ik onder het touw door ben gekropen heb ik de controle gemist en loop voor niets de 1,5 km die aangelegd is.

Als boete doening zal ik morgen een kaarsje opsteken voor alle zondaars en daar hoor ik nu ook bij, trouwens als ik dat doe heb ik ook niemand vergeten.

Ook steek ik 1 kaarsje op voor Gerard en Marietje die vandaag 50 jaar zijn getrouwd, G&M zijn trouwe volgers en fijne hospitalero’s in Roncesvalles! waar ik graag mee samen werk.

Om 12.30 loop ik de berg verder af en kom bij de grote basiliek waar het ontzettend druk is, heel veel groepen voor een rondleiding, en helaas bijna geen pelgrims met rugzakken, hier even de boel bekeken en toen doorlopen naar het midden van het oude Assisi, maar ook hier is het druk.

kom ik in het midden bij P.Zaza del Comune is het nog drukker, tribune’s aan de kant en een orkest die aan het oefenen is voor ws vanavond. Gelukkig is mijn hotel in een zijstraatje en wanneer ik daar kom gaat die pas open om half drie, dus ik moet nog een poosje wachten en ga een terrasje zoeken, zit ik net lekker onder een parasol begint het te regenen, best wel leuk om al die mensen zonder plu te lopen en dan zie je ook enkele pelgrims die veel beter zijn uitgerust. Leedvermaak.

Op het terras kom ik Annelies tegen die gisteren al over was en weer ff bijgekletst. Om half 3 zoek ik het hotel op maar wat blijkt, ik moet naar een andere locatie, daar hebben ze ook kamers en na 100 mtr lopen kom ik op mijn kamer en kan lekker douchen, wil ik ook graag want ik heb het koud gekregen.

Nu ga ik het plaatsje weer in om te kijken naar de informatie, proberen een kaart te vinden en die ff bekijken wat er te doen en te zien is. Vanavond gaan we met een aantal pelgrims om 18 uur naar de pelgrimsmis en daarna ergens eten met elkaar.

Vandaag dus een hele rustige dag en morgen de toerist uit hangen, we zien wel hoe ons programma is en wordt. Nu dus even niet wandelen maar slenteren.

Groetn en wordt vervolgd.

Laat een reactie achter