7 Mei 2022 Spello

Sta je om half 8 in het restaurant voor je ontbijt gaat deze pas om 8 uur open, maar omdat ik er toch ben maken ze voor mij snel alles klaar zodat ik om 5 over 8 gepakt en gevoed de deur uit kan gaan.

De route voor vandaag heb ik gisteren al een beetje bekeken en ook waar ik langs moet dus snel gevonden in de bijna uitgestorven Assisi. Gisteren zijn er nog feesten geweest, gaat het hele weekend nog door, de strijd tussen de roden uit het westen van de stad en de blauwen uit het Oosten van de stad, het blijkt al eeuwen lang een strijd te zijn geweest wat nu een volksfeest is gaan worden.

Ben ik bijna boven kom ik Margot en Petra tegen, die zijn ook onderweg naar Spello en die willen eerst nog naar het klooster SAN Damiano om daar te kijken, ze vragen of ik mee wil en daar ben ik gisteren niet geweest dus gaan we nu samen. Er zou ook een kortere weg zijn om weer op de route te komen maar vrouwen en kaartlezen gaat niet valk samen. Dus, via mijn OsMAnd weer terug en op de goede weg belanden, nu blijkt dat zij een andere route beschrijving hebben dan ik, mijn route gaat boven door de berg met veel klimrek over kleine paadjes, hun weg gaat een stuk lager en parallel langs de mijne maar veel eenvoudiger, de keus is dus gemaakt. 
Samen lopen we naar Spello, drinken een koffie op het terras en hier scheiden onze wegen, ik besluit alleen verder te gaan op mijn route en ook mijn eigen tempo te bepalen, zij zijn een beetje traag.

Wandelen we Spello binnen is het een heel mooi oud plaatje, het plaatsje is het best bewaard uit de middeleeuwen in Umbrië. Heel veel mooie bloemen op de balkons verwelkomen ons, leuke trapjes en mooie gevels zijn er te zien, overal is wel iets van Franciscus te vinden want hij kwam hier vaak, door het lopen van de hoofdstraat kom ik al 5 kerken tegen die echt heel oud zijn, hopelijk komen de foto’s een beetje over.

Omdat ik heb besloten hier te blijven moet ik nog 1 overnachting regelen, het klooster is op een of andere manier niet te bereiken, dan probeer ik de residentie La Terrazzo te bellen en krijg een mevrouw aan de lijn die alleen maar Italiaans spreekt, kan ook niet anders hier hè, met mijn inmiddels geleerde 2 woorden Italiaans maak ik haar duidelijk dat ik hier slapen wil en zowaar lukt het mij om hier te komen, na weer een stijging kom ik bij de poort, het lijkt wel de Petruspoort, groot slot, zwaar ijzer maar een ontzettende lieve, kleine oudere vrouw brengt me naar de kamer, via Google translate vraag ik haar of er ook ontbijt is en dan zegt ze mij toe om 7 uur een koffie met iets te brengen, wat dat iets is weet ik niet maar we zien wel.

De foto’s die ik heb gemaakt zijn in het begin in Assisi, de houten attributen zijn van de blauwen, die worden gebruikt tegen de roden en die zullen wel ongeveer het zelfde hebben uitgeprobeerd. Andere foto’s zijn van onderweg en dan volgen de foto’s van Spello, misschien zijn ze door elkaar gehusseld maar het gaat om een leuk overzicht wat ik gezien heb.

Nu ga ik ff het stadje in en wat drinken en vervolg morgen mijn weg en verhaal

Ci vediamo domani

Laat een reactie achter