9 Mei 2022 Spoleto

Vanmorgen zelf koffie kunnen zetten, heerlijk een bakje bij het ontbijt.  Om half 8 alles klaar en richting Montefalco, ik heb geslapen in een appartement ca 700 mtr verder dan het plaatsje. Gisteren ging het bergafwaarts maar vanmorgen moest ik toch omhoog en het was steiler dan ik dacht.

In een barretje 1 broodje ham en ei gescoord en toen op pad, om 8 uur Lopik langs de kerk van St. Clarice en kijk ff binnen, begint net de mis van 8 uur met ca 9 nonnetjes die aan het zingen waren, dus ik ga niet de kerk uit maar blijf zitten luisteren en meebidden, op mijn telefoon heb ik de app Evangelizo die elke dag de lezingen weergeeft en zo kan ik dus de 1e lezing en evangelie meelezen, verder weet ik wat er komt maar ik versta er niets van.

Om half 9 toch nog ff kijken in de kerk en de nonnetjes bleven nog nazingen, hele mooie stemmen maar ik moet gaan, de route geeft ca 29 km aan dus het kan later worden in de middag.

Na ca 5 km loop ik langs een wijnfabriek Napoli, nieuwsgierig als ik ben kijk ik ff binnen en spreek meteen de directrice, ze laat me het een en ander zien hoe het gaat, gelukkig spreekt ze goed Engels en op het eind krijg ik een glas rode wijn om te proeven, heerlijke dronk en ik loop ff later te zingen over het asfalt.

Na ca 10 km kom ik een echtpaar achterop Hans en Jenneke uit Assen, zij lopen de zelfde route met het zelfde boekje, we drinken samen koffie en gaan weer op pad. Bij de kerk is ook een stad van doden, die heb ik nog niet gezien en ik ga een stukje om, om dat te bekijken en te fotografen, heel bijzonder hoeveel werk en kosten hier in de graven gaan zitten, het zijn soms complete huizen.

Regelmatig komen we elkaar weer tegen onderweg, maar ik loop door wanneer hun een pauze nemen want het was nog te vroeg voor mij en daarna heb ik ze niet weer gezien.

wel kom ik de 2 Amerikanen weer tegen maar dat was bij het binnenlopen van Spoleto.

Ik heb nog geen slaapplaats hier en kijk in mijn map en zie dat er een klooster is met slaapgelegenheid en ontbijt, zoek de locatie op en bel aan, niets, nogmaals bellen en dan komt er 1 priester naar me toe en zegt dat ze net vandaag en morgen gesloten zijn, tja, daar kan ik niet opwachten en ga weer terug de berg af, gelukkig naar beneden.

even later zie ik een bord met hotel er op staan, omdat ik nu op bijna 33 sta wil ik wel een keer rusten, ben niet echt moe maar mijn benen beginnen een beetje op te spelen.

Het hotel heeft nog kamers en zijn redelijk betaalbaar, incl ontbijt dus daar hoef ik dan morgenvroeg ook niet voor op pad.

Een heerlijke douche, mijn benen een beetje verwennen met een harde warme en koude straal en ff lekker op bed liggen, eventjes het lichaam rust geven.

Toch na een half uurtje wat boodschappen doen, er is een kleine supermarkt vlak in de buurt en daar haal ik dan gauw 2 bekertjes yoghurt en 2 appels, ook nog 2 blikjes lemen want daar raak ik een beetje aan verslaafd hier. In 1 bar betaal je daarvoor 2,50 en in de supermarkt 0,65 helaas kan ik er maar 2 meenemen, 1 voor vanavond en 1 voor morgen onderweg.

Vanavond even het oude centrum in en ik wil vroeg naar bed, heb vannacht niet goed geslapen, veel wakker geweest en dat wil ik vannacht inhalen.

Vandaag niet veel foto’s maar jullie hebben wel weer wat te zien

groetn en tot morgen

Laat een reactie achter