11 Mei 2022 Ferentillo

We waren met z’n 3en vanmorgen aan het ontbijt, we kregen een lunchpakket mee, moesten we natuurlijk zelf betalen, en om 8 uur was deze heer reisvaardig. Terug naar de route van gisteren ca 1,2 km berg opwaarts en dan op een klein paadje gelukkig naar beneden, maar al die stenen, rotsen en wortels maakt het wandelen behoorlijk moeilijk. Ik was dan ook blij dat mijn wandelstokken niet in de rugzak was gezet maar ik had ze echt nodig om niet de berg af te glijden.

Na 2 uur en 5 km verder toch een pauze nemen in de schaduw, de zon begint te branden en het zweet stroomt over mijn rug, dus ff rustig aan. Sta ik op het punt verder te gaan komen Hans en Jenneke eraan, ze vinden het nog iets te vroeg om te stoppen en zeggen dat er over 10 minuten een kerkje komt waar je wel gemakkelijker kunt zitten. En dat klopt, na 20 min komen we bij dat kerkje waarvan de deur op slot is maar wel schaduw om 1 appeltje te eten is.

Omdat ik al eerder heb gerust Gaia ook eerder weg en ga het stenen pad verder naar beneden, ik vind het wel een fijn idee en gedachten dat ik weet dat anderen achter mij zitten, ik bepaal wel mijn eigen tempo maar weet dat er in afzienbare tijd mensen zijn. Ook voor hun is het een fijne gedachte dat wanneer er iets gebeurt dat er iemand in de buurt is.

Eindelijk houd het grinten pad, de stenen weg op en komen we op asfalt wegen, de turbo gaat erop en het gaat als een speer de 5 km die de weg lang is, na de 3e haarspeldbocht besluit ik om in de berm mijn brood op te eten, gelukkig kan ik dat wegspoelen met een halve liter water wat lauw is geworden maar niet klagen maar dragen zeggen we dan.

Na 40 minuten komen H en J er ook bij en vinden de plaats goed om te gaan zitten, maar mijn pauze zit erop dus ik ga verder. Loop ik net ca 1 km weer over asfalt begint het te sputteren, daarna begint het echt te regenen en wordt het tijd om mijn regenkleding gereed te maken, mijn paraplu uit de rugzak en weer gaan met die banaan. Tot dat ik Ferentillo binnen loop heeft het gegoten, dikke druppels op de plu maar de schade valt mee.

Bij het binnen lopen van Ferentillo is een bar en dan neem ik mijn laatse pauze, ca 1 km verder kom ik in mijn albergue Il Borgo aan, ik heb gereserveerd dus kan zo naar mijn kamer.

Om mijn internet te activeren loop ik terug naar de receptie en tref daar Willie de Duitser aan, we hebben elkaar eerder ontmoet in de buurt van Triatlon. Hij is terug gekomen omdat de berg zo stijl is en omdat hij hoogtevrees heeft en niet meer langs de afgronden durft te lopen, dat beloofd nog wat voor morgen voor mij dus.

Na mijn douche gaan we opzoek naar een bar voor een pilsje, we vinden een heel leuk pleintje ca 300 mtr van de albergue en nemen een héérlijke Heineken samen.  Na 1 uur en 2 pilsjes verder komen H en J ook op het pleintje, ze willen naar het museum van de mummie,s die in dit plaatsje is, blijkt dat wij er maar 50 mtr. vanaf zitten en we gaan met elkaar daar kijken.

In het verleden werden de doden nl bewaard in een grot, deze grot conserveerde de lichamen zo dat ze gemummificeerd werden. In de tijd van Napoleon mocht dat niet meer en ze hebben 24 mummies’ bewaard en die worden nu tentoongesteld, heel bijzonder om die lichamen dan te zien.

We komen terug op het pleintje en vragen aan de alimentatie of ze ook maaltijden verzorgen, en ja hoor, we kunnen iets uit de koeling kiezen die dan voor ons warm worden gemaakt. Een heerlijke lasagne wordt voor mij in de magnetron verwarmd en ff later tegelijk met de anderen buiten op het terras geserveerd. Precies voldoende om de honger te stillen en ook een leuke avond met elkaar te hebben. Komt misschien ook door de wijn die we erbij hadden.

Morgenvroeg maken ze voor ons een lunchpakket die we dus kunnen ophalen om 7 uur, alles besteld met handen en voeten en een beetje Engels, Frans en Italiaans maar het is gelukt.

Vandaag weer heel veel foto’s gemaakt en geprobeerd mee te zenden, weet niet of het gelukt is maar het is wel heel bijzonder hier, ik kom zulke mooie dingen tegen en je weet niet wat je allemaal moet fotograferen. Kijk zelf maar en geniet van deze geweldige omgeving.

tot morgen

Laat een reactie achter