14 Mei 2022 Greccio

Gisteravond met z’n 6en wezen eten in een restaurant, Petra, Luca, Hans en Jenneke 1 Oostenrijker waarvan ik de naam niet meer weet en ik. We waren elkaar allemaal weer tegen gekomen in Rieti waar midden in het stadje een groot evenement was georganiseerd met heel veel spelletjes, luchtkussens en veel muziek en dans.  Lekker druk en gezellig.

Een heel verschil toen we vanmorgen de stad uitliepen, niemand meer te zien op straat, H&J kwam ik tegen bij de bar waar ik mijn ontbijt moest halen, boek je een B&B maar het was niets, de supermarkt iets verder gaat pas om 8.30 open dus daar werd niet opgewacht, om 8 uur lekker op weg om de hitte voor te zijn.

Vandaag is het weer ca 25° en ook weer behoorlijke stevige stijgingen die zweetdruppels kosten, ook vandaag veel asfalt gehad, minder grindwegen en af en toe een bospad die behoorlijk dicht zijn gegroeid.

Gisteren heb ik geboekt bij een B&B Il Cammino, deze ligt ca 1,8 km voor Greccio dorp dus ik ben niet in het dorp zelf, zit hier midden in de berg en kijk uit over het Rietidal, heel in de verte zie ik Spello liggen waar ik 1 week geleden nog was, het dal hebben we dus gedeeltelijk gelopen en nu ook aan de rechterkant van de bergen gewandeld.

Ik heb nog geen enkel idee hoe het hier allemaal in elkaar zit, de wegen, de wandelpaden, en bospaden ik volg blindelings mijn boekje van 2019 en GPS.

Het boekje van de Franciscaanse voetreis die ik heb, heeft al verschillende update’s gehad, en vandaag brengen Pieter en Ruud een nieuw uit, ook zijn ze heel erg vriendelijk om mij regelmatig de allerlaatste update’s via de mail te geven,  eergisteren heb ik besloten dat het boekje wat ik heb toch verouderd is en sinds vrijdag scheur ik de bladen die ik nodig heb eruit, het boekje is ineen keer dunner en lichter geworden en Pieter is zo vriendelijk om mij de versie van 2022 op te sturen naar huis zodat ik toch alles weer eens kan bekijken. Of dat er van komt weet ik niet maar met alle foto’s die ik heb gemaakt kan het wel gemakkelijk zijn.

Inderdaad zit ik hier weer helemaal alleen, het internet is slecht en alleen buiten via de buren die gelukkig geen wachtwoord hebben en misschien kan ik zien hoe Heracles de nacompetitie heeft gehaald, ze moeten nog wel vol aan de bak willen ze ere divisie blijven voetballen, laten we het maar hopen.

Mijn was is droog, het weer is nog lekker om buiten te zitten, Elizabeth komt om 7 uur mijn eten brengen en ik kan hier koffie zetten voor vanavond, kan zelf wanneer ik wil mijn ontbijt maken en dat ga ik morgenvroeg vroeg doen zodat ik om half 8 zeker weg ben of nog eerder liefst, de 1,8 km die ik vandaag minder heb gehad moet er morgen weer bij, dus dat worden er 16,3 morgen. Ook wil ik graag naar het Greccio klooster, komen we langs maar moet heel bijzonder zijn, Henk en Ada voorzien mij regelmatig van tips uit deze omgeving wat ik zien moet en uiteraard probeer ik dat ook te doen. Vandaag in een klooster geweest waar Franciscus een deel van zijn regels heeft geschreven, hopelijk zien jullie de foto maar lezen zal heel moeilijk worden omdat ik het ook niet kon.

Vandaag was het dus een echte zware tocht voor mij, aan de ene kant blij dat die minder kort  is dan de route was maar ik ben wel blij dat ik eerder over was, het is goed geweest vandaag, alle kraantjes onderweg heb ik aan gezeten, of om mijn gezicht weer nat te maken, of om mijn hoed weer koel te krijgen en zo ook mijn hoofd fris te houden of om mijn flesjes weer aan te vullen, vandaag ca 5 ltr gedronken waarvan ik er 3 mee heb genomen in de rugzak en alles was op. Ook is alles er uit gezweet want ik hoef onderweg nooit te stoppen. 
Morgen is het weer z’n dag, ik ben heel benieuwd naar het machtige klooster van Greccio dat als een heilige vesting tegen de rotsen aan is gebouwd. De stevige stijgingen moeten we dan maar weer voor lief nemen, daar staat natuurlijk ook tegen over dat we een lange daling krijgen.

Pieter en Ruud, ik hoop dat jullie een mooie dag hebben gehad met de nieuwe presentatie van het boek en in ieder geval bedankt voor de tips en ook die van vandaag.

Tot Morgen!

Laat een reactie achter