19 Mei 2022 Poggio Mirteto

Vanmorgen om 7 uur al aan het ontbijt bij Massimo, een pracht kerel die daar de agriturismo runt met zijn vrouw, deze locatie staat in ieder geval in mijn top 3.

Om 8 uur al lekker aan het wandelen met de bedoeling om 2 uur goed door te stappen, en dat lukte ook eerst prima tot dat mijn GPS zei ik weet het niet meer, gelukkig kwam ik H&J tegen en die hebben mij op sleeptouw genomen, en inderdaad mijn route was heel anders geweest dan die van hun. Mijn boekje komt uit 2019 en zij hebben de nieuwe versie, ook ik heb wel 2 nieuwe routes gekregen via mijn updates maar niet van deze route.

De route liep vandaag over een bergkam, mooie uitzichten van links en rechts en lieflijk, gisteren schreef ik al dat wij niet meer zo hoog hoefden en dat komt tot uiting in deze mooie natuur.

wel moesten we vandaag volgens de GPS van Hans over en langs weilanden, de weilanden waren allemaal net gehooid maar het gras waar we door moesten was niet gemaaid, deze standen minstens 60 cm hoog, Massimo heeft dat vanmorgen al gezegd tegen ons dus ik heb mijn lange broek aangedaan vanmorgen, in het begin was dat te warm maar in die Busch busch was inmaak wat blij dat ik deze aan had. Mijn kuiten zijn al vol met bulten die behoorlijk jeuken van al die muggen die onderweg mee liften en die ik s’avonds pas opmerk.

Bij de eerste stop na die wildernis heb ik ze ook afgeritst en ben in korte broek lekker verder gegaan.

Het blijft afwisselend lopen , komen mooie dorpjes tegen, o.a. in Vescovio wat in de Romeinse tijd een strategische functie heeft gehad, hier zijn dan ook veel funderingen gevonden en het kerkje is op deze fundering gebouwd, Of die bar die er naast stond ook op die fundering boeit mij niet maar ze hadden heerlijke koffer ie daar, dat is iets wat je niet veel ziet onderweg, heel weinig plaatsen waar je wat kunt drinken, je moet echt alles meenemen in je rugzak. 
Op het eind lopen we Poggio Mirteto binnen via een behoorlijke stijging en tegenover de kerk is wel een bar, omdat we nog steeds met z’n 3en lopen besluiten we toch eerst de kerk van de binnenkant te bekijken en dan pas de bar van binnen, het blijft niet alleen bij kijken maar gaan lekker op het terras ons drinken opdrinken, volgens mijn Garmin programma die de km bijhoud heb ik vandaag meer dan 4,4 ltr vocht verloren, na het bar bezoek is er weer 1 ltr. binnen gekomen en die zweten we morgen wel weer uit, het blijft war deze week hier.

Voor morgen is mijn onderkomen ook geregeld net als voor zaterdag maar ik heb nog niets voor zondag en maandag, daar moet ik vanavond maar aan werken.

Jullie allemaal ook een fijne avond en voor jullie hoop ik dat de regen van vandaag jullie iets afkoeling geeft.

groetn. Hans

Laat een reactie achter