20 Mei 2022 Castelnuovo di Farfa

Toen ik vanmorgen na het ontbijt naar 1 bar in de buurt ging om mijn broodjes voor vandaag te kopen kwam ik op een markt terecht, veel kleren en veel bloemen maar dat was niet aan mij besteed.

Ook de kringloopwinkel die ik onderweg tegen kwam had niet wat ik zocht, wat zoek ik dan? Ik zoek porseleinen materialen die met elektro te maken hebben, schakelaars, fittingen, lasdoppen dat soort dingen, alleen van porselein. Helaas had hij niets.

Vandaag een afwisselde dag, maar wel weer een mooie, bergie op en bergie af, grindpad op en later een hoog grasveld, maar wel mooi.

Loop tegen een beek aan waar we door moeten waden, H&J komen vlak achter mij aan, maar ik trek wel mijn schoenen en sokken uit en ga op mijn slippers tot bijna mijn knieën door het water, een hele bijzondere ervaring.

We lopen verder en komen in Farfa, een groot klooster wat in de 12e tot de 15e eeuw heel veel betekende voor heel Italië, maar, om 1 uur zou het dicht zijn, stevig doorlopen de berg op en om half 1 tot de conclusie komen dat de receptie en de winkel al gesloten is. Wachten tot 3 uur voor het open is doen ik niet en na 2 uur en 1 kopje koffie en 1 icetea vertrek ik voor het steilste stuk van vandaag. 3 km te gaan en we doen er 1 uur over.

In het klooster nog een hel ontmoeting met een groep nonnen ca 50, uit Indonesië, Sri Lanka en de Phillipijinen. Heel leuk en bijzonder.

We lopen de berg kris en kras naar boven en komen in Farfa, hier hebben we via via een kamer gereserveerd. Geboekt bij een B&B die geen plaatst meer had en wel een ander adres voor ons had, via diverse foto’s moeten we het adres zoeken en de juiste mevrouw die op de foto staat.

Het lukt, H&J krijgen 1 kamer om de hoek en ik moet 2 straten verder in een ander huisje mijn vertier zoeken.

Na mijn douche, kleren wassen kijk ik of ik bereik heb voor telefoon, nee dus. Nu naar de bar waar ze het wel hebben en daar zit ik nu noodgedwongen 1 pilsje te drinken om mijn verhaal te schrijven.

Nu het staat er op, mijn pilsje is aan een vervolg toe en jullie genieten maar van verhaal en foto’s.

Fijne avond.

Laat een reactie achter