21 Mei 2022 Montelibretti

Toch begin ik weer iets te zeggen over gisteravond, de B&B waar we telefonisch contact mee hadden, Hans en Jenneke hebben het zelfde als ik gehad achteraf, had geen plaats voor ons maar hij zou wel wat regelen, en inderdaad, gistermorgen ging zowel bij Hans als bij mij de telefoon met heel veel appjes, we kregen een adres zonder huisnummer maar wel foto’s van een huisdeur, dezelfde huisdeur maar nu met 1 mevrouw ervoor en 1 foto van de kamer. Ook werd er gezegd dat zij voor het avondeten en ontbijt zouden zorgen.

toen we aankwamen in Farfa en de deur opzochten stond mevrouw ons al op te wachten, het zijn 2 zussen van begin 60 en hun moeder die daar wonen en 2 huisjes hebben die ze verhuren, ik moet wel een stukje lopen maar dat is geen probleem, ik krijg een grote kamer voor mij helemaal alleen.

Om 7 uur kunnen we warm eten wat ze in hun eigen keuken klaar hebben gemaakt en wij zitten in hun woonkamer, we hebben een heerlijke maaltijd gekregen met pasta, vlees, salade, tomaten en alles wat daarbij hoort.

Ook een foto van hun 3en en een foto van ons 5en gemaakt.

Het ontbijt was ook lekker en voldoende, om 8 uur konden we ons lunchpakket ophalen bij de bar maar dat was pas om half 9 klaar, dus daar gaat je tijd. We wilden graag vroeg vertrekken om de hitte voor te blijven wat dus niet lukte.

Wat ook niet lukte was dat we een weg hadden gekozen en waar we werden gewaarschuwd om die niet te nemen omdat er wegwerkzaamheden waren, dus dan toch maar over het asfalt naar het plaatsje Canneto. In dat plaatsje is een aanwijzing naar de dikste olijfboom van Europa, dus we lopen 1 km verder om die te bekijken, echter bij het huis aangekomen wordt er niet telefonisch opgenomen en er is niemand bij het huis, we durven niet zomaar het erf over te lopen om die boom tegen betaling te bekijken en we gaan dus teleurgesteld terug naar het dorpje.

Toch zie ik de boom staan en Hans, de andere klautert op de verhoging bij de berm en maakt dan toch nog 1 foto.  Hebben we toch bewijs dat we er zijn geweest.

We lopen verder door de olijfgaarden en nemen een pauze in de schaduw tussen de bomen, stopt er 1 auto, doet het raampje open en geeft ons 3 heerlijke nectarines en een handvol rode kersen, en zonder iets te zeggen rijd hij verder. Uiteraard hebben we van deze lekkernij gesmuld.

Blijkt dat we iets te ver door gelopen hebben en moeten een 100 mtr terug, een klein stukje verder omhoog, maar daar is net geploegd dus wij ploegen ons ook door die dikke stukken zand wat keihard is omhoog, geen pad te zien maar via de GPS proberen we de weg te volgen, en dat lukt prima ondanks 2 x een PBS van mij zodat ik nu met 2 kapotte knieën rondloop.

We komen volgens de beschrijving uit bij 1 zendmast en inderdaad achter de zendmast komen we op één grindpad wat we naar rechts weer moeten volgen, het was een bijzonder zwaar stukje maar wel een met iets anders dan we gewend waren.

Samen lopen we verder en na een lange langzame daling lopen we over een brug en dan weet je het, je gaat weer omhoog want het beekje is altijd het laagste punt, we klimmen gestaag, we moeten nog ca 2 km en de stijging die we moeten doen is ca 350 mtr. Dat is dus best pittig maar ook dit wordt overwonnen.

We lopen Montelibrettii binnen en zien mijn B&B, ernaast zit een bar en restaurant dus toch maar eerst onze dorst lessen.

Bij het aanmelden bij de B&B zeg ik dat ik heb gereserveerd en intussen lopen H&J verder naar hun onderkomen iets verderop. De mevrouw zegt dat ze geen reservering heeft maar gelukkig heb ik alle via de SMS gedaan en kan het laten zien, ze schrikt zich een hoedje en zegt dat ze vergeten is het op te schrijven en dat ze complet is, tja zeg ik, dat is jouw probleem, kijk maar hoe je het oplost, enfin, een half uur later roept ze mij naar de 2e verdieping en daar heeft ze toch nog 1 kamer klaar, wel moet ze nu andere mensen op een grotere kamer leggen maar ik kan slapen, douchen en morgenvroeg ontbijten.

Het verhaal is nu klaar, nu ff het stadje in om het te bekijken, een plaats zoeken waar we kunnen eten en kijken of er nog een kerk te bezichtigen is. Heel veel zitten dicht maar in grotere plaatsen kun je wel naar binnen. Ook voor morgen een lunchpakket scoren omdat het zondag is en dan alles dicht is, kijken of er nog ergens een kleine Alimateri in de buurt is waar dat te koop is maar die gaan pas om 5 uur open.

Dus nu op pad en jullie veel leesplezier.

Oja, vandaag minder foto’s omdat mijn batterij van de telefoon niet goed heeft opgeladen, maar dankzij mij powerbank toch weer na 1 uur genoeg stroom.

Laat een reactie achter