25 Mei 2022 Rome

Hier in Rome overnacht ik in een hostel, deze wordt gerund door vrijwilligers en die komen het meeste uit Italië. Net als in Roncesvalles verblijven ze hier 14 dagen en doen bijna alles wat wij ook doen.

Alleen om 8 uur eten we gezamenlijk,(kunnen we wanneer we ons aanmelden) en zij koken dan ook.

Gisteren waren we met 16 pelgrims en vandaag met 6. Je mag hier max 2 nachten verblijven en dat is voor mij prima.

We zitten in de wijk Trastevere, een oude wijk vlak bij de Tiber, ook op loopafstand naar het Vaticaan en andere bijzonder waardige gebouwen.

Vanmorgen ben ik naar het St. Pietersplein gelopen, op woensdag kun je bij de Paus op audiëntie wat betekend dat de kerk dicht is en er héél veel toeristen op het plein zijn, waaronder ik dus.

Direct na de zegen van de Paus ben ik naar de Friezenkerk gegaan om mijn oorkonde te krijgen, gisteren kregen Hans en Jenneke deze niet omdat ze niet in Nederland waren begonnen, gelukkig kon ik dankzij Riet O L dat wel, ik heb nl 1 stempel van onze parochie en die heb ik laten zien en toen was het oké.

Ook gezegd dat 2 vrienden de tocht ook hadden gelopen en kreeg 2 extra oorkondes voor H en J mee.

Vanmiddag in de rij om binnen te komen in de kerk, geweldig wat je ziet, het is niet in 1 dag te bekijken zo groot en zo mooi, ook hier heb ik mijn testimonium opgehaald en meteen voor Hans en Jenneke, deze opgezocht in de stad en blij gemaakt.

Om 4 uur had ik het wel gehad met de drukte, even op het terras 1 pilsje, terug naar de hostel voor 1 douche en nu lekker ontspannen.

Om 8 uur dus dineren en om half 8 eerst de voetwassing wat in deze hostel ook gebruikelijk is.

Vandaag geen natuurfoto’s maar wel een paar kerk en tuin foto’s waar ik nu verblijf.

Is ook niks mis mee.

Morgen wil ik graag het echte oude Rome zien, om 4 uur haal ik mijn rugzak op en dan naar het station om naar huis te gaan.

Hou jullie dus nog 1 keer op de hoogte, groetn uut Rome.

Laat een reactie achter