29 Mei 2022 Almelo (NL)

Lieve en beste volgers van mijn site, vandaag schrijf ik het laatste verhaal van mijn voettocht van Florence naar Rome. Aan alles komt een einde ook aan deze tocht, nu ik dit schrijf ben ik weer 2 nachten thuis, 1 dag, gisteren zaterdag om bij te komen van de treinreis mijn rugzak uitkeren en alles uitzoeken en alles in de was gooien, dan kan ik het weer opbergen voor de volgende tocht.

Het is fijn om weer thuis te komen en te zijn, het was ook ontzettend fijn om mijn droom te verwezenlijken om naar Rome te gaan. Ontzettend blij ben ik dat Ria mij die ruimte geeft om dromen te verwezenlijken, ook deze reis kan niemand van mij afpakken, de herinnering blijven en ook alle contacten van onderweg zijn mij ontzettend dierbaar.

Afgelopen woensdag en donderdag heb ik Rome een beetje bekeken, woensdag naar het Pietersplein geweest en donderdag ben ik naar oud Rome geweest naar het Colosseum, dat waren voor mij 2 hoogtepunten die ik graag wilde bekijken, om alles te zien in Rome, dan moet je weken of zelfs maanden in die stad zijn, er is zoveel te zien, zoveel mooie en bijzondere bouwwerken, kerken, de Tiber waar je langs kunt lopen en wat ook heel bijzonder is, dat zijn de mensen die je in deze grote stad ziet leven, het verkeer dat Kris kras georganiseerd door de stad rijdt en alle winkels en eettenten, alle restaurants die ik heb gezien en allemaal een bestaan hebben om te overleven.

Voor mij was het heel bijzonder de bouwwerken te bekijken, hoe deze zijn gebouwd in het verleden, hoeveel mensen daar hun energie, krachten maar ook hun geld in hebben moeten steken om de heren van het kapitaal te voorzien in hun pracht en praal.

Voor mij was het een droom die uit gekomen is, met up en downs, ja, ook dat heb ik onderweg gehad, nooit gedacht dat deze tocht zoveel zwaarder zou zijn dan naar Santiago, en dat er zoveel mooie plaatsen onderweg zouden zijn. Gelukkig heb ik in het begin veel steun gekregen om verder te gaan, vooral toen ik het moeilijk had met de energie die ik veel beter moest verdelen, anders moest gaan eten onderweg en vaker een kleine rust moet nemen, ondanks de ervaring die ik met tochten heb blijkt ook nu weer dat elke tocht zijn eigen voorbereiding vergt, gelukkig is alles goed gekomen.

Italië heb ik leren kennen als een prachtig land, mooie natuur, leuke plaatsen en vooral een hele oude geschiedenis die echt heel ver terug gaat, ook de mensen die heel behulpzaam zijn en je helpen met je tocht verder te gaan naar het volgende.

De 1e foto is van de voetwassing die ik heb gehad in de laatste slaapplaats, gerund door vrijwilligers net als in Roncesvalles, deze is gevestigd in een oud gebouw in de wijk Trastevere, ook al z’n oude wijk die erg traditioneel is gebleven maar wel steeds toeristisch wordt.

Nogmaals allemaal bedankt voor jullie belangstelling en volgen en misschien tot de volgende tocht, waar en wanneer weet ik echt nog niet.

Het gaat jullie goed.

Hans uut Twente.

Laat een reactie achter