In de krant!! AaVisie

van: http://aavisie.nl/nieuws/actua/32727/Pelgrimstocht+naar+Rome+alsnog+volbracht/

Hans Perik(70) zou op 16 maart 2020 een pelgrimstocht vanuit zijn huis naar Rome maken. Hij was er startklaar voor, maar helaas gooide op 13 maart corona roet in het eten. De reis ging niet door.

De droom om naar Rome te lopen bleef knagen. Hans zag er van af om helemaal vanuit huis te gaan lopen, maar hij besloot met de trein naar Florence te reizen en vervolgens van daaruit op 21 april j.l. te voet op pad te gaan. Hij koos voor de Franciscaanse Voetreis. Het bleek een hele mooie route, maar wel zwaarder dan Hans verwacht had.

Nadat Hans in Assisi ongeveer drie kilo bagage terugstuurde naar Nederland liep het letterlijk en figuurlijk lichter. Hij kwam onderweg regelmatig andere wandelaars tegen en trok onder andere op met twee vrouwen.

Al spreekt Hans geen woord Italiaans, met handen en voeten kon hij heel wat duidelijk maken. Hij kreeg twee maal een voetwassing aangeboden. Hij vond het heerlijk. Onderweg verzamelde hij allerlei stempels. Daarvoor krijg verschillende oorkondes aangeboden zoals een testimonium in Rome. Op 25 mei kwam hij in Rome aan. Hij bleef er twee dagen om natuurlijk naar het Sint Pieterplein te gaan.

Hans Perik heeft zijn reis als heel prettig ervaren. Hij schreef regelmatig reisblogs die heel veel mensen gelezen hebben. Hij liep via een GPS systeem op zijn mobiel. Dit werkte prima. Hans is net thuis maar het begint nu al weer te kriebelen om weer een wandeltocht te gaan doen, waarheen weet hij nog niet precies.

Laat een reactie achter