7 maart 2023 Roncevalles

Hallo Lieve en beste mensen,  hier weer een berichtje van Hans uut Twente uit Roncesvalles.

afgelopen vrijdag de 3e maart zijn Elly van Velzen vertrokken uit Almelo richting Reims, Elly mijn wandelmaatje komt uit Nijeveen bij Meppel, dus Ilse ik denk niet dat je haar kent.

De avond daarvoor hebben we samen met onze partners ( Hans en Ria )nog even heerlijk gegeten in Almelo lekker bij gekletst en goed geslapen. Dus nu op weg, in Reims overnacht bij ee B&B hotel en bij de chinees lekker gewokt, zaterdagmorgen op weg naar Nevers het klooster van Bernadette en daar ook meteen een overnachting geen in het klooster.

In de middag en avond door het klooster en door Nevers gewandeld en bij de pizzeria gegeten.  Na het ontbijt in het klooster zijn we naar Oradour sur Glane gereden, een dorpje wat in de oorlog helemaal is vernield en 648 mensen zijn vermoord, heel bijzonder omdat te lopen. Tegen de avond waren we in een huis in de buurt van Castiones waar de mevrouw voor ons een heerlijke lasagne had gemaakt.

maandag morgen zijn we doorgereden naar SJPDP waar we Peter S. Opgepikt hebben en samen naar RV zijn gereden, het is weer fijn om hier in de herberg te zijn, al onze spullen en onze meegenomen materialen in de herberg gezet en dan de mensen hier goedendag zeggen, natuurlijk ontbreekt daar ook een bezoek aan Casa Sabina niet aan, we moeten Elly natuurlijk alles laten zien hier.

Vanmorgen zijn we begonnen om alles klaar te maken voor de hospitalero’s die hier vrijdag 10 maart beginnen voor de 1e periode van 2 weken.  Met deze werkzaamheden waren we toch sneller klaar dan dat we gedacht hadden en vanmiddag hebben we onze eigen rugzakken uitgepakt en weer geordend en weer ingepakt voor morgen, we beginnen morgen vroeg met het wandelen naar SdC,  toch wel een beetje spannend om te gaan beginnen.

Elly en Hans hebben een paar mooie dagen gehad, elkaar lekker beter leren kennen en nu zijn we er allebei klaar voor om te gaan, we gaan morgen naar Zubiri tenminste dat is het plan, we hebben niets gereserveerd en hopen dat dat niet nodig is. 

Vanavond nog met elkaar eten, Peter heeft een soepje gemaakt, er is nog brood dus we redden ons wel, morgenvroeg ontbijten en de la spulletjes klaarmaken en wat niet nodig is in de auto, de auto naar de parkeerplaats brengen en dan vertrekken we.

hoe dat gaat horen jullie morgen

Laat een reactie achter