8 maart 2023 Roncesvalles-Zubiri

Vanmorgen lekker vroeg op, onze slaapplaatsen moesten klaar worden gemaakt, de lakens eraf en in de wasmachine gestopt, en om kwart over 7 zaten Elly en Hans al aan het ontbijt, even later komt Peter S. ook aangewaaid en ontbijten met z’n 3en. De keuken, douche en het afval nog gereed maken, de auto naar de parkeerplaats en een laatste controle en wij zijn er klaar voor.

Bij Casa Sabina nog 2 broodjes gescoord, Annemiek goedendag gezegd en dan onder weg. Toch is het alweer kwart voor 9 wanneer we langs het bord Santiago de Compostella 790 km lopen en foto’s maken. Op enkele plaatsen ligt er nog sneeuw, veel is al plat getrapt maar het is op sommige punten erg glad, in Burqette neemt Peter nog 1 kopje thee maar E en H gaan verder, op de weg naar Espinal is het behoorlijk glad door de bevroren sneeuw maar naar Espinal gaat het als een speer, we gaan bergie op en bergie af, komen regelmatig andere pelgrims tegen waar we ff mee staan te praten,

Afgesproken dat we tussen half 1 en 1 uur ergens gaan eten en drinken, ja ja, plannen maken is mooi maar het begint om 5 voor half 1 te regenen, niet hard maar wel gestadig zodat we onze regenbakken, paraplu te voorschein moeten halen, na later blijkt dat het niet meer droog is geweest.

Het pad wat we belopen gaat steeds meer op rotsen lijken en het gaat niet gemakkelijk, gelukkig loopt Elly met 2 stokken maar heeft veel moeite om zich staande te houden, Hans gaat als een speer en blijft wel in het zicht van haar.  Wanneer het link wordt helpen we elkaar naar beneden, Hans heeft de stokken niet gebruikt maar wel 1 paraplu in de hand dus ook goed uitkijken.

Eindelijk tegen 4 uur lopen we Zubiri binnen over de brug en gaan direct door naar onze hostel Zaldiko, onze natte poncho’s worden opgehangen en schoen in de berging en naar de gemeenschappelijke slaapkamer, er staan 4 stapelbedden, Elly mag onderin en Hans moet maar boven in.  Echter de hospitalera zegt dat ze nog een andere kamer heeft voor 2 personen, 2 aparte bedden op de zelfde hoogte en dat voor 5 € meer, we zijn allebei moe dus de keus is snel gemaakt.

Helaas blijkt het warme water niet te werken dus een koude douche voor ons.

In een barretje een pizza gescoord en nu het verhaal schrijven en de route voor morgen bekijken, dan gaan we naar Pamplona.

groetjes en tot morgen.

Laat een reactie achter