10 maart Pamplona – Puente la Reina

Gisteravond samen met Peter S. uit eten geweest in café Iruna, een van de oudste restaurant die we op de camino tegen zullen komen en een geweldig restaurant, we overnachten in Casa Paderborn ongeveer 200 mtr van de route, een klein maar mooi verzorgde hostel die door de naam zegt het al, Duitsers worden geregeld, ons gastheer was Cristofher en Ilse onze gastvrouw. Uiteraard veel gepraat over onze beide albergue’s en Cristofher komt een keer bij ons kijken.

Na het ontbijt van 7 uur opweg, lopend door de binnenstad van Pamplona om half acht kom je geen mens tegen alleen een pelgrim die ook onderweg gaat, wij lopen de binnenstad uit en komen door mooie nieuwbouw wijken, door de universiteit gedeelte in beginnen de lange klim naar de Alto del Perón, een mooie bergketen wat vol staat met windmolens.

Na een klein half uurtje rust gaan we verder de berg af en dat is het moeilijkste van de dag, ca 1 km naar beneden over hele grote stenen, en ook nog eens behoorlijk stijl, je moet echt met elke stap heel goed uitkijken waar je de voeten neer zet.

gelukkig komen we zonder te vallen beneden en nemen toch weer ff de tijd op een appeltje te eten. We komen steeds weer de zelfde pelgrims tegen, 1 stel uit Korea die geen enkele andere taal kennen, 1 Russische dame, 2 Canadezen, 2 mannen uit Engeland,1 Duits echtpaar, 1 Nederlandse vrouw, Marion, die de Camino loopt voor haar man die vorig jaar door een hartstilstand is overleden en waar ze veel problemen mee heeft, oja, ook 1 Duitse vrouw met 1 hond.  Je ziet wel, we lopen niet alleen maar het is nog steeds heel rustig op de Camino, heel veel albergue’s gaan pas in april open of met Pasen.

we lopen lekkker en opeens maakt Elly een geweldige PBS, werkelijk plat op de bek, haar haar is nog groen van het gras waar ze gelukkig in valt, haar gezicht een beetje en de trui is ook groen van gras, gelukkig geen schade alleen haar ego is gedeukt, na een knuffel vallen de bibbers weg en gaan we verder. puenta la Reina, oftewel de koninginnen brug genoemd komt in zicht maar het blijkt dat we toch meer dan 27 km hebben gelopen, 4 km meer dan we hadden gedacht.

Lopen we naar de “Koninginnenbrug” gaan we nog eerst verkeerd af en moeten weer terug naar de brug om nog maar 100 mtr te lopen en we zijn er, inschrijven, naar de kamer en doooooooooooouchen, alle zweet eraf, en de spieren ontspannen, het weer is hier heerlijk, zonnetje, korte broek, blote mouwen, bruine kop. Lekker om jullie nu jaloers te maken in het koude kikkerlandje.

we hebben problemen met het internet hie en hopen dat het verhaaltje er zometeen op komt, de,foto’s komen er gelijk aan.

wordt vervolgd 

groetjes Hans en Elly

Laat een reactie achter