12 maart Estella – Los Arcos

Vandaag een rustige etappe, 21 km door een heel variant gedeelte, vandaag ook de hele dag met Marion gewandeld en uiteraard met Elly.
Na een klein ontbijtje nabij onze herberg wat trouwens een prima onderkomen was op weg naar Irache, een klooster midden in de wijngaard en hier kun je wijn gratis uit de muur tappen.  Natuurlijk proberen wij dat ook en een klein beetje verdwijnt in mijn veldsla’s, zo loop ik 25% en 75% verder.

Het lopen gaat prima maar toch kiezen we op een gegeven moment links aan te houden, is ook een kilometer korter maar wel veel steiler, maar daar kwamen we pas later achter.

De 1e paar dagen liep ik met echt zere knieën rond, maar vandaag ging het pijnloos.

vraag aan jullie hoe dat komt:

omdat ik nu al 4 dagen door de bergen loop worden ze sterker,

omdat het vandaag minder klimmen en dalen was,

omdat ik vandaag op 25% 75%  heb gelopen.

Halverwege in Luqui een lange stop gemaakt, lekker even wat gegeten en onze benen even rust geven, helaas was het zwembad waar we tegenaan keken gesloten.

Nog 2,5 uur lopen en we komen in Los Arcos, we besluiten om niet naar de Belgen te lopen en stoppen waar ook meerde pelgrims die we met regelmaat tegenkomen gaan overnachten maar nu zitten we in Ademo. Hier kunnen we vanavond met elkaar voor € 9,— een pelgrimsmenu krijgen en morgenvroeg voor € 3,— een ontbijt.

Wij slapen nu met 10 personen in 2 kleine kamers en hebben het best gezellig.

Morgen is het de bedoeling dat we naar Logrôno gaan maar dat is bijna 30 kilometer lopen en we vinden dat best veel, kan zijn dat we blijven steken in Viana, dat is maar 20 km en dan dinsdag naar Logrôno, een kleine etappe maar dan kunnen we wat van de stad zien.

Jullie horen dat morgen,  

groetjes

Hans en Elly.

oja,  heel veel mede pelgrims denken dat wij 1 echtpaar zijn en wanneer wij dan zeggen dat dat niet zo is en dat Elly ook met een Hans is getrouwd snappen ze er niets meer van, wij wel en dat is het belangrijkste.

Laat een reactie achter