14 maart Viana – Navarrete

Beste volgers, gisteren was niet onze beste dag vandaar dat er geen bericht kwam, vandaag ging het een stuk beter dus hier komt ie!

onze overnachting afgelopen nacht was in Viana, in de albergue Municipal helemaal aan het eind van het stadje, we komen bij de voordeur en daar staan Marion, Karin en Milko ook om ingeschreven te worden, we komen met z’n 5en op een 8-persoonskamer te liggen en later op de middag komt Matthew uit Buffelo er ook bij, dat is een hele stille en rustige jongen die niet vooruit te branden is en waar je ook geen gesprek mee krijgt.

De douches zijn prima, alleen giert de wind langs het gebouw en maakt echt veel lawaai, we hebben vanaf Los Arcos een mooie en echt warme wandeling gemaakt en de 23 km waren voor ons allen meer dan genoeg, ook Peter stopte hier en sliep dichtbij in een andere hostel. We hebben geluk gehad dat het pas begon te waaien in Viana. Viana is een hele oude plaats in Navarra en hier wonen 4000 inwoners, een heel oud centrum waar we dwars door heen lopen, komen langs de hele grote kerk waar de zoon Cesare Borgia van Paus Alexander VI is gestorven en begraven.

 De afstand naar Logroño was net iets te ver voor ons nl 29 km, en dit is een prima stop, we lopen dan volgens het boekje 2 etappe’s in 3 dagen, ook de volgende etappe is zo lang dus we hebben morgen een rustige tocht naar Najera. We lopen Logroño binnen, maar vlak voor deze grote plaats zit altijd een oudere vrouw die een tafeltje op de straat heeft staan en een stempel geeft, die traditie is nu overgenomen door de kleindochter, ( ook al in de 70), en uiteraard willen we van haar 1 stempel en een foto en dat is gelukt.

Logroño is een behoorlijke grote stad in is de 1e stad in de Rioja streek waar we nu beginnen te wandelen, we gingen als een speer want we zijn om 7.45 vertrokken en waren om 9,38 al in Logroño, samen met Peter lopen we hier binnen naar de oude stad en nuttigen een paar tapasjes waar deze stad zo bekend om is,(Ada).

,Maar echt zin om in de stad verder te gaan kijken hebben we niet, we zijn er ongeveer 1 uurtje geweest en zoeken dan onze route weer op, die is snel gevonden maar slecht aangegeven zodat we goed moeten kijken waar we lopen, na een dik uur lopen we eindelijk de stad uit via een fietspad, en wandelpad naast elkaar waar het een drukte van belang is, ook heel veel trimmers lopen hier dus het is uitkijken geblazen. 
we lopen nu echt in de Rioja en we zien heel veel wijnvelden, we lopen langs een stuwmeer La Grazers waar heel veel bankjes staan en er veel scholen met kinderen zijn, uiteraard kun je die ook op de foto zien.

we stappen door maar de swung zit er niet in, Elly kan niet meer opgang komen, vanmorgen ging namelijk de wekker van Marion al om half 6 en daar werden we allemaal wakker van, toen ze eindelijk na veel gerommel en geritsel was vertrokken om 6 uur konden wij de slaap niet meer pakken want om half 7 wilden wij er uit, snel 2 broodjes opgehaald bij de Panteria en koffie getapt uit de automaat waar alleen 1 beker met suiker uitkwam en geen koffie.

Maar ik dwaal af, Elly herpakt zich en we lopen langs een heel groot bouw terrein waar ze net nieuwe wegen aanleggen, ook staat hier een hele grote stier op een heuvel die zich heel gewillig laat fotograferen.

We lopen Navarrette binnen en vinden al snel op de bonnefooi een slaapplaats, albergue Elcantaro,  Peter is hier ook, we drinken samen wat en vanavond gaan we nog een menu de  peligrino ergens eten.

Wij zitten nog steeds met z’n 2en op de zaal van 18 dus vanavond kunnen we rustig weer snurken.

verder geen nieuws, morgen naar Najera, een stukje van 17 km waar we dus ws wel vroeg weer aankomen,

dus tot morgen

Hans en Elly

Laat een reactie achter