15 maart Navarette – Nájera

In Naverrette hadden wij een prima onderkomen, sliepen met z’n 2en op een kamer van 18 bedden en hadden een lange nachtrust, voor 10 uur plat tot half 7 is een hele tijd.

ontbijten deden we met de 2 Zwitserse kerels die 1 kamer hadden in de zelfde hostel met yoghurtjes die we gisteren hadden gekocht en wat achter gebleven müsli dus we konden de motor weer starten. Vandaag eigelijk een hele makkelijke etappe, weinig berg op en heel geleidelijk naar beneden, in Sermosa komen we Peter weer tegen en nemen onze tijd voor koffie en een broodje, we hebben tijd genoeg vandaag want we hoeven maar 18 km.

Onderweg komen we Milko en Karin tegen en nemen met elkaar opnieuw te tijd om onze benen rust te geven. Het inlopen in Nájera is niet leuk, over een industrie terrein waar ze grind zeven, dwars door een bouwput van een nieuwe viaduct en dan door een nieuwbouw wijk waarvan er 13 in een dozijn ( hé dozijntje) gaan. We lopen het dorpje van 8000 inwoners binnen waar ook een heel oud klooster moet zijn wat we nog niet gevonden hebben. Gaan we verder op naar zoek.

Lopen we het centrum binnen, nou ja, centrum is een te groot woord en zien 1 kapperswinkel, ik kijk naar binnen en er zit niemand, omdat mijn haar al behoorlijk lang is, wat zeg echt lang is ga ik naar binnen en laat mijn haar voor € 10,— scheren en knippen, nu loop ik dus echt als een pelgrim rond.

We zien 1 bar, nemen nog 1 koffie en een kleine lunch en zoeken onze albergue municipal op, de vorige keer dat ik hier was in 2010 was dit de ergste albergue die ik op de camino ben tegen gekomen maar omdat we zo vroeg in het seizoen zitten durf ik het wel aan. Nu is de keuze goed gevallen, voor € 6,— per persoon hebben we een slaapplaats en die ziet er perfect uit, ze hebben de herberg gerenoveerd en alles veel vriendelijker gemaakt, helaas hebben de douches nog geen renovatie gekregen maar oké, je kunt niet alles hebben.

Het weer is weer prachtig, zitten nu lekker buiten in de zon hoe onze was gedroogd wordt door dat zelfde zonnetje, de 10 jonge Amerikanen en hun 2 begeleiders zijn hier ook en we kletsen veel met ene Andur Bisschop, een leraar die altijd beroepsrenner is geweest en in Nederland heeft gewoond, hij is blij dat hij zijn Nederlands kan ophalen. Hij heeft 4 x de tour uitgereden maar is altijd “knecht “ gebleven van Steven Rooks en Bruggink.

Wij genieten hier, is heerlijk rustig, moeten zo 1 biertje en een colaatje scoren en tegen 8 uur kunnen we ergens aan aftel, zullen we wel een lange broek en trui aan moeten want de avonden koelen snel af, maar zolang het kan genieten we er nog van.

tot morgen

Laat een reactie achter