16 maart Nájera – santo Domingo de la Calzada

Een slechte nacht voor Elly afgelopen nacht, een slecht bed, grote zaal en ja, zeg het maar, ze had vanmorgen echt opstart problemen maar dat kan gebeuren.  We waren echter wel om 10 voor acht al weg na eerst een kop koffie en een broodje te hebben genomen in de oude stad Nájera, een mooie plaats waar toch meer te doen is wat we dachten maar maar we niets bekenen hebben dan een oud centrum.

We begonnen na de koffie met een behoorlijke stijging, langs een berg met rode rotsen en komen uit op een pad wat lekker makkelijk omlaag gaat, we lopen als een speer en met Elly gaat het prima. We komen na 6 km en 5 kwartier in Azofra en hebben de bar niet gemist, een lekkere koffie gescoord en daar komt Peter aangelopen, wij wachten niet dat hij z’n thee opheeft maar gaan door. Een fijne wandeling die lekker omlaag gaat maar dan heel geleidelijk steiler wordt tot dat we zelfs wel 3 km echt moeten klimmen om de Urb. Rioja Alte Golf te beklimmen. Het lukt ons natuurlijk en we komen uit in een dorp Cirueña, een dorp dat gebouwd is naast een golfbaan waar heel veel woningen staan en geen mens woont, heel bijzonder, zelfs geen bar of café waar je wat kunt drinken. We eten dus ons brood op een bankje langs de weg op.

en dan na een lange afdaling lopen we STO de Cazada binnen, vinden snel een onderkomen in de gemeentelijke herberg en krijgen lekker 2 bedden onder, trouwens in deze zaal zijn alle bedden onder.(zie de foto’s)

We gaan naar het kerkje kijken maar die is dicht tot 16.00 uur, we willen graag de hen en de haan in de kerk zien maar om de kerk binnen te komen moet je eerst € 4,00 betalen en dat is nieuw voor mij, dat hoefde een paar jaar geleden niet, omdat ik het al gezien heb en pertinent weiger om te betalen voor entree voor een kerk ga ik met Peter op een terrasje wachten tot Elly weer terug komt van de kerk bekijken.

Inderdaad ze heeft het gezien en vind het ook heel bijzonder dat dat in een kerk is, ook Elly vind een entree betalen niet goed voor een kerk maar ja je wilt wat zien of niet.

Morgen naar Belerado, niet zo ver, maar 22 km een korte etappe en zeer matige oneffenheden, we lopen La Rioja dan uit en komen in Castilla y Leôn terecht, We zullen zien dus tot morgen

Laat een reactie achter