17 maart Santo Domingo de la Calzada – Belorado

Vandaag een tocht van 22 km vol verrassingen, we begonnen met een heerlijk ontbijt voor €3,— en koffie en toen op pad, nadat we het dorpje waren uitgelopen kregen we meteen al een heel lang stuk van ca 4 km, komen we in het volgende dorpje na 6,9 km wat we in recordtempo hebben gedaan mogen we ons zelf verwennen met 1 kop koffie.

Tijdens die koffiepauze begint het te regenen, hadden we niet verwacht dus toch maar onze regen spullen te voorschrijf gehaald en op en om gedaan. Gelukkig ging het na een half uurtje minder en zelfs na 3 kwartier helemaal niet meer regenen.  De regenjas weer in de rugzak, de paraplu weer opgeborgen en verder op de eindeloze lange weg.

Ja de weg was vandaag saai, wat zeg ik, saaaaai, een lang grindpad langs de N120  en langs een paar bouwputten voor nieuwe tunnels in deze weg, de wind steekt op en het gaat echt harder waaien en we hebben deze windkracht 6 of 7 recht voor ons, ik heb mijn hoed op, mijn vest aan, 1 T shirt met lange mouwen en mijn Herman Brood hemdje aan en de wind gaat overal door heen, de weg is wel 6 km lang en alleen een beetje stijgen en dalen, in een barretje verwennen we ons negens op een heerlijk broodje en één colaatje. We gaan weer op pad en nog 6 km in die straffe wind, Hans heeft de turbo erop en loopt iedereen eruit, vandaag eens zonder pijn in de knieën en heupen, gezicht op de grond gericht en niet omhoog kijken want dan heb je de wind vol in je gezicht.

We lopen Belorado binnen en lopen met Peter mee naar z’n hotel, Elly en ik kijken elkaar aan, overleggen even en nu zitten we ook in dit hotel lekker te genieten.

Daar heb ik ook echt zin in want ik ben niks te pas, moet heel veel hoesten, de longen uit mijn lijf, en heb 1 zere keel, denk dat dit naweeën zijn van de Corona van november vorig jaar.

Hoop echt dat het binnenkort beter gaat want van dat hoesten wordt je zo moe van.

Met Elly gaat alles prima, ze geniet van de mooie omgeving, de kleine gehuchten die we door lopen en, ach ze geniet van alles want het is hier ook heel erg mooi.

Vanavond nog ff met Peter Stoks uit eten, zal ws de laatste keer zijn want Peter gaat morgen met de bus naar Burgos en dan volgende week naar Roncesvalles om daar volgende week vrijdag te beginnen met hospitaleren.

geniet ook vandaag weer van de foto’s en tot morgen.

Laat een reactie achter