18 maart Belorado – San Jean de Ortega

Vanmorgen een heerlijk ontbijt in het hotel, Peter Stoks was er ook bij om 7 uur en gezellig nog ff met elkaar gekletst, Peter gaat vandaag met de bus naar Pamplona, blijft daar 2 dagen en loopt dan terug naar Roncesvalles. Jammer dat we afscheid moeten nemen maar het zij zo, Peter moet volgende week Jefe spelen in Roncesvalles en moet daar op tijd aanwezig zijn. Ook moet hij nog het een en ander regelen met z’n groep, in de weekenden is ons gevraagd of we de douche’s, toiletten en de begane grond willen schoon maken, de herberg heeft een probleem om in het weekend iemand te vinden die dat normaal doet, maar het is niet druk, de 1e verdieping is alleen in gebruik dus dat scheelt veel. 
Ze zijn heel erg druk met iemand te vinden en hopelijk lukt dat op korte termijn, in het pas weekend kan het nog wel druk zijn maar daarna wordt het ws weer rustiger. Ook moet Peter met de Jefe van P3 dat bespreken hoe hun daar over denken.

Maar nu onze tocht:

Een hele lange etappe van 24 km, moet geen probleem zijn maar het venijn zit in het midden, een behoorlijke heuvel, we stijgen van 800 mtr naar 1200 mtr in een afstand van ca 4 km, 100 mtr stijging is niet veel op 1 km maar voor wandelaars wel.

Het weer zat ook niet mee vandaag, een koude westenwind met ca 3° op open vlakte is niet fijn, heel af en toe komt de zon erdoor maar het warmt niet op.

En eindelijk, we komen boven bij een monument, toch ook wel weer heel indrukwekkend, hier zijn in 1936 meer dan 300 politie agenten dood geschoten omdat ze niet mee wilden in de Franco tijd, heel veel massa graven zijn later hier gevonden en er is een kerkhof gemaakt, wij zijn alleen bij het monument geweest en daar wat foto’s gemaakt.

En dan, begint een hele lange weg langzaam naar beneden, de weg is breed, de weg is zanderig, de weg is hobbelig, de weg heeft kuilen, de weg is lang, maar eindelijk na bijna 2 3/4 uur zien we de kerktoren van SAN Jean, een dorpje van niks, Karin heeft haar hoofd in een raam naar buiten en zegt dat dit de enige albergue is die open is, 7 plaatsen en 1 slaapkamer met een dubbel bed, gelukkig kunnen wij nog op de 4 persoons kamer terecht en zijn net op tijd, de mensen na ons moet nog 4 km verder om 1 plaats te krijgen.  
De herberg is compleet met bar en café, we kunnen hier vanavond eten dus we hoeven niet meer weg, net wel even bij de kerk wezen kijken en daar is werkelijk niets te doen, wel herinner ik me dat ik hier 13 jaar geleden heb geslapen maar nu is alles dicht, we hebben dus geluk dat we niet verder hoeven te gaan, is maar goed ook want dat lange stuk was voor ons behoorlijk zwaar.

Morgen naar Burgos, ook weer meer dan 25 km dus pittig, een stad inlopen is nooit fijn, weinig aanwijzingen en veel verkeer, het is wel zondag dus we zien wel.

Tot morgen.

Laat een reactie achter