19 maart San Jean de Ortega – Burgos

Dat SAN Jean is een gehucht van niets, werkelijk 1 kerk die dicht is, 1 albergue die dicht is en 1 bar die wel open is maar geen mens die er binnen is. Wij hebben geluk en konden slapen en eten in 1 albergue die op papier gesloten zou zijn maar toch open was.

Vandaag is het zondag, maar het is echt zon dag, we hebben de zon al in de rug wanneer we vertrekken en de zon blijft de hele dag bij ons, in Burgos zien we zelf 19° staan.

Bij ons vertrek na een ontbijtje met brood en tomaten op pad, we komen op een mooie weg met grind door het bos en jawel hoor, er ligt 1 geocache, deze moet ik wel scoren en dat is gelukt, Elly loopt intussen verder en net wanneer we de berg, de enigste van vandaag, opmeten loop ik haar weer achterop.

Deze berg is een behoorlijke maar boven gekomen over de vele stenen en rotsen krijgen we een fantastisch uitzicht op de berg Alto de Atapuerca(1074 mtr.). We lopen langs prikkeldraad naar beneden, want links van ons is een militair oefenterrein en zien in de verte BURGOS  liggen, later zal blijken dat het niet Burgos is maar Villafria, een voorstadje van Burgos. Deze stad ligt nog 8 km verder en we moeten ook echt wel 7 km over 1 lange straat met links en rechts allemaal bedrijfs gebouwen, ook Karin en Mirco hebben hier moeite mee want zij stoppen ook regelmatig. We lopen langs grote flat gebouwen 12 verdiepingen hoog en achter elkaar, maar we lopen de binnenstad in en zien de kathedraal in de verte liggen, we komen in de binnenstad en zien eindelijk weer tekens dat we op de goede weg zijn.

Wij willen graag naar de herberg municipal, hier heb ik ook geslapen in 2010 en goede ervaring gekregen, de herberg is open en we kunnen op de 2e verdieping slapen, na het douche gooien we alle kleren bij elkaar en gooien het in de wasmachine en droger, zo, nu kunnen we weer fris en vrolijk op weg.

Omdat we geen kleren hadden om aan te trekken moesten we ff wachten op de droger en nu zijn we net telaat om de kathedraal van binnen te bekijken, helaas, ook van de buitenkant is deze prachtig en we lopen er helemaal rond om heen, gezellige straatjes waar steeds meer mensen buiten op de terrassen gaan zitten om iets te nuttigen.

Het is niet aan ons besteed, gaan terug naar de herberg en vroeg naar bed, de 28 km die we in de benen hebben brengen de boodschap over en we moeten voor morgen ook nog ff voor bereiden, trouwens om 8 uur moeten we buiten zijn maar dat lukt ons wel, hier tegen over zit een bar die een ontbijtje maakt dus dat is geregeld.

Fijne avond en tot morgen

Laat een reactie achter