20 maart Burgos

Vanmorgen om 3 uur begonnen ze in onze slaapzaal al met de rugzak te rommelen, we wisten het wel, het was Steven die om 4 uur met de bus naar SdC moest. Om 4 uur de volgende, om 6 uur weer een pakkende en schreeuwend Spaanse vrouw die maar bleef janken, om 7 uur moesten wij er ook uit, want om 8 uur moet hier iedereen eruit.

We kijken elkaar aan en hebben beide eigelijk geen zin om te gaan wandelen, beneden komen we de Belgische jongen tegen die zegt dat hij hier nog 1 nacht kan blijven ivm een blessure, wij vragen ook een extra nacht en dat mag dus we besluiten om een rustdag in te loggen en Burgos te gaan bekijken.

Eerst gaan we op zoek naar een bar voor een desujeuno, maar alles zit dicht, eindelijk om 9 uur vinden we een bakkertje die broodjes en koffie heeft en dat gaat er lekker in.

Om kwart voor 10 staan we weer bij de kathedraal om onze stempel te halen en om de kerk te bekijken, geweldige ruimtes zien we, mooie altaren en hele mooie plafonds, we zien de grote gouden trap die een hoogte van 18 mtr overbrugd naar een deur naar buiten, we zien een hele mooie afgewerkte sacrestie, en nog veel meer. Om 12 uur staan we weer buiten en gaan op zoek naar het museum of Humen Evolution, we hebben namelijk op de weg naar Burgos door een dorpje gewandeld Atapuerca waar veel overblijfselen gevonden zijn van de per historische tijd, maar helaas het museum is op maandag gesloten.

We nemen nog iets te eten en gaan lekker nog een paar uur plat, om 5 uur gaan we de binnenstad nog weer in en kijken waar we vanavond een menu del dia kunnen scoren, gevonden, maar pas om 8 uur kunnen we naar binnen, we lopen nogmaals over de placa Mayor en genieten van de mooie gebouwen en gevels rondom dat Plein.

Nu mijn verhaal en straks lekker eten, morgen weer op pad naar Hornillos del Camino, de weg is bijna vlak, en er zijn ook geen bomen, wordt ook wel de dessert genoemd, het kan koud of warm zijn en ontzettend winderig.

We zien wel,  tot morgen.

Laat een reactie achter