22 maart Hornillos del Camino – Castrojeriz

Een hel mooie nieuwe herberg vannacht, we sliepen met z’n 6en op een 10 persoonskamer en dat was lekker rustig, het ontbijtje was ook prima dus we hoefden niet nuchter de deur uit.

Na het uitlopen van Hornillos moeten we 2 plateau’s oversteken, lange, eenzame en onverharde wegen met hetzelfde landschappatroon als gisteren, deze plateau’s zijn ca 2 km lang, wel vlak en we lopen lekker rustig de eerste 10 km eruit, we moeten ook wel door want tot aan Hontanas is er helemaal niets, nee, toch wel, er is 2 km voor Hontanas een nieuwe albergue gekomen Oase, maar die ligt nog een eindje van de weg dus we lopen gewoon door.

In Hontanas aangekomen is alles dicht, nee toch toch niet, de albergue municipal heeft de deur open maar gaat pas om 2 uur open, maar de beheerder zet toch wel een kopje koffie voor ons. Het is nog maar 11 uur dus we zijn weer heel vroeg vandaag, we lopen langs een schitterd pad langzaam naar beneden, toch moet je goed blijven kijken waar je loopt want je struikelt zo over los liggende keien, of niet Elly, ( bijna 2x).

We lopen dan opeens op de asfaltweg, ca 1 km naar de ruïnes van het klooster SAN Anton, deze is gesloten tot 15 mei maar laat de deur nu open zijn, 1 hospitalero is daar om een paar mensen rond te leiden en wij natuurlijk ook, dit klooster is in de 15e eeuw gebouwd door monniken die mensen met lepra hier een onderdak gaven, vandaar dat deze ook 5 km uit het dorp Castrojeriz is gebouwd, veel is blijven bestaan en er is zelfs een herberg gemaakt, maar deze heeft geen elektra, geen water en geen gas, koken op houtskool met wat je zelf mee hebt genomen, eten bij kaars licht en wassen met water wat je zelf naar hier hebt gebracht, heel primitief dus, maar er staan wel 12 bedden waar je kunt slapen dus er zal wel gebruik van gemaakt worden.

We, Jelmer, Elly en Hans lopen verder de laatste 4 km naar Castrojeriz en komen langs een paar bekende punten, ooit heb ik van zwager Henk een mooie foto gekregen van deze pla@t’s wanneer je binnen loopt en ik herken het meteen, ook van mijn eerdere tocht.

We lopen het dorpje waar geen mens te zien is helemaal door en komen op het plaza Mayor waar ons eindpunt is voor vandaag, de albergue municipal heeft 30 plaatsen, wij waren no 2 en 3 dus nog plaats genoeg, we zijn nu met z’n 10en.

De douches zijn goed, onze kleren kunnen worden gewassen met de hand en in de centrifuge bijna droog gedraaid en de zon doet de rest. Ja , de zon, weer een stralende dag met zon al hoewel hij niet zo vel was als gisteren, morgen nog een beetje hetzelfde weer en dan gaan we naar de 22°, dus het blijft nog lekker.

Morgenvroeg hebben we meteen een behoorlijke klim te gaan, boven op de kam gekomen kunnen we genieten van een mooi uitzicht en dan lopen we via een kanaal aan de rechterkant van ons Fromista binnen, eten doen we vanavond in 1 van de barretjes die open is en we kijken wel wat het menu is.

Hopelijk komen de foto’s een beetje over want die geven een mooi overzicht van vandaag.

dus, tot morgen en dan krijgen jullie de foto’s van de steile Alto de Mostelares, voorlopig een van de laatste plateau’s

groetn,

Hans

Laat een reactie achter