27 maart Bercianos del real Camino – Mansilla de las Mulas

Gistermorgen vertrokken we al zonder ontbijt, vanmorgen was het niet veel beter, gelukkig zagen we na nog 1 km net voor het dorpje uitlopen nog een barretje die zowaar open was, hier dus een broodje en koffie gescoord.

Onderweg naar Mansilla van de muilezels komen we eerst na 7 km in El Burgo, ook hier is alles dicht, de ramen, geen mensen te zien op straat, zelfs geen blaffende honden.

We gaan dus maar weer verder, een lange weg van 13 km voor we in Reliegos komen, daar staan wel een paar stoelen en tafels op de stoep en een heel klein winkeltje die voor ons koffie zet en 2 broodjes maakt, dus we hebben gelucht onderweg.

Onderweg was het lekker wandelen, in het begin was het koud en fris maar na ongeveer 2 uur wandelen begon de zon warmer te worden en hebben bijna de hele dag 20° gehad, de zon is achter ons dus we moeten onze nek goed beschermen door de hoed op te zetten.

In het Plaatsje Religos wat godsdienst betekend komen we een paar huisjes tegen die tegen de berg zijn gebouwd, er staan schoorstenen op en een elektrische aansluiting loopt naar binnen, verder geen ramen en we vragen aan de winkelier wat dat zijn, het zijn geen huisjes maar bergplaatsen waar ze wijn opslaan en/ of verwerken, zo zie je maar, er wordt overal wel wat gebrouwen.

Na Religos moeten we nogmaals 1 recht stuk van 7 km lopen en de teller onder jullie zal berekend hebben dat we nu 27 km hebben gewandeld, het waren lange stukken en heel weinig bewoning maar wel hele mooie ver gezichten, wat ons ook verbaasde dat er nog steeds mais op het land staat wat allemaal dood is. Ook doen ze hier heel veel aan regrenatie omdat het hier heel droog is, overal zie je grote water installatie’s en buizen uit de grond steken om het gewas maar te besproeien in de zomer.

In Mansilla aangekomen lopen we naar de albergue Gaia, we hebben een mooie ruimte met 8 bedden en allen slapen op een onderbed , vanavond moeten we nog ergens wat eten zien te krijgen en voor morgen vroeg een ontbijtje.

Morgen lopen we Léon binnen, een “klein” stukje van 19 km moeten we overbruggen met 1 pittige heuvel erin, we zien wel, na al die lange stukken die we hebben gehad en alle bergen in het begin schrikken we niet zo snel meer.

Onze kleren die we gewassen hebben zijn alweer lekker droog, kunnen in de rugzak voor morgen en dan zijn we voor morgen klaar, wel ben ik van plan om morgen in korte broek te starten, het weer is morgen nog steeds prachtig en het kan 22° worden, we zien het wel.

fijne avond en tot morgen

Laat een reactie achter