31 maart Astorga – Foncebadón

Om 7 uur gaat het licht aan in de kamer, we slapen er met z’n 4en maar Inez de Mexicaanse is al om half 7 vertrokken, wij er dus ook uit en om half 8 stonden we al buiten zonder ontbijt, dat ontbijt hebben we een paar deuren verderop genomen en toen konden we er wel weer tegen aan.

De route is vandaag heel anders dan de laatste dagen, geen vlaktes meer maar nú smallere paden en bergop, we moeten echt wel stijgen maar de paden en de route maakt alles goed. We komen door een paar kleine plaatsjes, we kunnen dus toch nog ergens een stop maken om Elly haar cola gehalte weer bij te tanken, er zijn dagen bij dat ze echt op cola loopt, maar dat is uit de school klappen en dat hoort niet.

We lopen Rabanal del Camino binnen en denken dat we de ergste stijgingen al hebben gehad en moeten nog 6 km naar Foncebadón, maar dat zijn wel de zwaarste, bergop over echte stenen paden en veel losse stenen waar je goed op moet letten waar je stapt, maar wat het echt zwaar maakt is de wind, die is vandaag in alle hevigheid terug gekomen, vanmorgen eerst 3 later 4 en net wanneer we het laatste steile stukje moeten doen gaat de wind naar 6, we worden soms echt opzij gegooid wanneer er een windvlaag komt, ook het zand stormt in de gezicht en we lopen dan ook beide met bedekking over onze gezichten.

Maar aan alles komt een eind, we lopen Foncabadón binnen en hebben een mooie plaats gevonden waar we en kunnen slapen, en kunnen eten, en morgenvroeg kunnen ontbijten, en dat is wat we willen. De hospitalero hier komt uit Duitsland, ze heeft deze albergue sinds oktober vorig jaar en is alles aan het opstarten, ze heeft 1 zaal met 18 bedden en 2 kamers met 2 bedden, deze kamers kosten wel € 5,— meer per persoon maar we besluiten dat toch te doen, hebben dus wel meer privacy hier nu.

We wachten op 7 uur om te gaan eten, hopen dat de verwarming aangaat want de wind joelt echt om het huis en brengt koude mee, de verwarming op 5 maar onze tenen nog op het vriespunt, buiten is het helemaal niet leuk door de wind maar de zon schijnt wel volop.

vandaag toch weer 27 km in de benen gelopen.

Helaas, ik moet stoppen want de batterij is bijna leeg dus tot morgen.

Groetn allemaal

Laat een reactie achter