2 april Ponferada – Villafranca del Bierzo

Hallo hier Elly weer.
Wat een fijn hostel vannacht. We hebben ons getrakteerd want de weg was eigenlijk te lang voor deze fitte ouderen. We hebben genoten van de stortdouche in alle standen. En deze ochtend was het moeilijk om op te staan en weg te gaan. De etappe zat nog in de benen. Nadat we ons gekochte brood met jam hadden opgegeten in de kantine zijn we op stap gegaan. Het was onderhand kwart voor 9. We liepen de stad uit langs het kasteel en via een schitterend park. Hier is het vast goed vertoeven in de zomer met de dak platanen. Daarna langs het museum van de elektriciteit een heuveltje op. Verder door het dal langs Colombrianos naar onze rustplekken in Fuentes Nuevas. Hier pauzeerden we even voor een bakkie en weer door naar Cacabelos. Op een terrasje een lange rust met de heilzame cola voor mij en voor Hans iets anders. Samen met een boccadillo queezo. Toen we langs de kerk kwamen wilde Hans naar binnen en we kregen allebei een palmpasentakje. Dit was voor mij een momentje om even te breken. Het deed me denken aan mijn jeugd en wat ik hier aan het doen ben in Spanje. Sommige mensen noemen het een vetermomentje. Na alle emoties van mij zijn we doorgelopen en toen kwamen we nog wat kleine heuveltjes tegen. En de route op was best zwaar na de vele km van gisteren.  Vandaag hebben we besloten om morgen een kortere route te lopen want de OCebreiro komt eraan en die moet je niet nemen aan het eind van de dag. Stijging van 700 meter over 8 km. Dat wordt dus een zware klim. 
Oja ik moet nog iets uitleggen: een PBS is een platte bek smak. Dus gewoon voorovervallen.  Een een PRS is een platte rug smak. En lig je op je rug met de pootjes omhoog. Als een schildpad en kan je niet overeind komen vanwege de rugzak. Het is me gelukt om beide smakken te maken.

warme groet Elly

Laat een reactie achter