3 april Villafranca del Bierzo – Las Herrerias

Gisteren en eergisteren hebben we stevig door gestapt en elke keer bijna 28 km gelopen. Vandaag moesten we volgens de route weer 28 km gaan en de laatste 8 km strak naar boven. Daar hadden we geen zin meer in en zijn dus op 19,5 km gestopt in een leuke en betaalbare herberg.

Wij zitten tot nogtoe met z’n 2en en dus vrij rustig. Vandaag is het een geweldige dag om te wandelen, koud in het begin en geleidelijke opwarming van alles incl. onszelf. Het gaat heel langzaam bergopwaarts maar we stijgen toch van 500 naar 700 mtr hoogte, morgen stijgen we nog eens een keer 600 mtr naar ca 1300 mtr., we zien de fietsers die nu veel talrijker op onze wandelpaden fietsen ( waar wij van balen), stevig in een lage versnelling ophoog gaan.

Toch is het vrij rustig op de camino, we komen niet veel pelgrims tegen of pelgrims die ons inhalen, wel zien we ze af en toe bij een barretje en allemaal weer nieuwe gezichten, vandaag komen we Simba en Yuni uit Korea weer tegen, die gaan vandaag nog 1 dorpje verder maar wij zijn blij dat het vandaag hier bij blijft. 
De omgeving is hier prachtig, we lopen door en langs de bergen, de wegen slingeren door het landschap en wij genieten van mooie ver gezichten, de autobaan zien we regelmatig op grote afstand en op grote hoogte de tunnels in schieten, wat een mooi staaltje vakwerk door de wegenbouwers.

We overnachten nu in een vrij nieuwe herberg, dit gebouw stond er nog niet toen ik in 2010 de Camino gedaan heb want ik herken de albergue waar ik toen heb overnacht, deze is nu nog gesloten net als zo veel herbergen hier, of de grote optocht moet nog beginnen of de spoeling is hier zo dun geworden dat vele er de brui hebben aangeven na de Corona, wie weet.

Morgenvroeg dus voor ons de Koninginnen weg, dit gedeelte moet een van de mooiste zijn van de Camino, we zullen zien.

Elly is vandaag in ieder geval op de been gebleven, geen PBS of PRS gehad, kon ook haast niet anders want de wegen waren alleen maar asfalt.

Morgen het verslag van morgen, en we proberen mooie foto’s te maken om jullie mee te laten genieten.

Omdat we vandaag en morgen minder km maken komen we ws pas maandag of dinsdag in SdC aan, we weten het zelf nog niet en dat is ook afhankelijk van hoeveel Spanjaarden er deze week nog op de camino komen, na Sarria zal het wel druk worden en misschien moeten we wel gaan reserveren wat we eigenlijk nog helemaal niet hebben gedaan, we gaan op goed geluk naar binnen en we zien wel waar we stranden, ( lees slapen).

Groetn en tot morgen

Laat een reactie achter