4 april Las Herrerias – Fonfria

Vandaag de Koninginnenroute, dus we dachten we beginnen met een goed ontbijt, gelukkig kregen we deze voor de helft van het geld en we hadden genoeg gegeten om op pad te gaan.

Heel geleidelijk gingen we omhoog, eerst over asfalt en later over stenen en rotsen, de uitzichten zijn fantastisch, het weer is ook heel erg fijn voor wandelaars, niet te warm, niet te koud en een zonnetje die z’n best doet om de aarde op te warmen en dat door die bergen nog niet helemaal lukt. Het is echt best pittig vandaag, we moeten 8,5 km voor we in O Cebreiro zijn en we nemen halverwege toch een pauze en tijd voor een kop koffie. 
De weg gaat nu echt omhoog en we kunnen zowel rechts als links genieten van de uitzichten, we komen door kleine dorpjes waar alles is gesloten maar waar wel de koeienstront op de weg ligt dus er wonen hier nog wel mensen.

En eindelijk komen we bij de 1e bebouwing in O Cebreiro, een echt hoogte punt op de camino maar waar ook veel toeristen komen, uiteraard nemen we de tijd voor een broodje en koffie, ook het kerkje die van de 9e eeuw is wordt door ons bezocht en wij vinden deze heel mooi door de eenvoud van alles, nu eens geen goud en zilver wat overal blinkt maar gewoon lekker rustig, geen tierlantijntjes in en rond het altaar. We steken 2 kaarsen op in deze kerk, als dank voor de goede afloop tot nu toe van de Camino, na 1 uur pikken we de rugzak weer op onze ruggen en gaan verder het pad af. We moeten nu toch anders kijken want we zijn nu in Galicië, hebben Léon verlaten en we krijgen nu steeds andere aanwijzingen op ons pad. Het lijkt er ook haast op dat de wegen in Galicië beter en/of anders verzorgd zijn en worden, meer grind en vereffend, maar ze gaan nog steeds omhoog en omlaag.

Lopen weer door 2 kleine plaatsjes en dan krijgen we ineens een weg van ca 500 mtr stijl omhoog, de Alto do Polo, 1350 mtr hoog met de laatste 300 mtr een stijging van ook wel 100 mtr, en dat is voor wandelaars behoorlijk pittig. Zelfs Elly haalde deze bult maar was wel aan een colaatje toe toen ze boven was, ook werd ze getrakteerd op een zakje chips om het zout gehalte weer op te petten.

Nog 4 km te gaan voor we in Fonfria zijn, langs de grote weg maar toch nog weer een paar bultjes erin, nu zitten we in een mooie albergue A Reboleira, ( voor de Google mensen onder ons), zitten na onze douche en kleren wasserij lekker buiten en dan komen de koeien langs die weer naar de stal gaan, een hele optocht en leuk om te zien.

Om 7 uur een menu del dia, wel bij de buren maar dat is nog maar een klein stukje.

Morgen willen we naar Sarria wandelen, het is iets langer dan we hadden gedacht nl 27 km maar het gaat veel bergafwaarts dus dat moet te doen zijn, we liggen nog steeds op koers en we zijn ook wel benieuwd hoeveel pelgrims we tegen komen in Sarria, heel veel Spanjaarden lopen deze dagen naar SdC en beginnen in Sarria, waarschijnlijk lopen we 1 dag later dan hun want als het een beetje mee zit zijn we maandag in SdC, 2e paasdag kennen ze hier niet en dus zullen velen weer aan het werk zijn hopen we. We reserveren nog steeds geen slaapplaats en tot nu toe is dat ook niet nodig geweest.

Morgen horen jullie of we Sarria hebben gehaald en hebben we meer te vertellen over de aantallen op de weg.

Vandaag hebben we genoten, de wegen waren schitterend en de uitzichten met het weer erbij waren een bloemetje op de vaas. Foto’s zeggen genoeg maar veel is in onze hoofden opgeslagen.

groetjes en tot morgen

Laat een reactie achter