6 april Sarria – Mercadoiro

In de Albergue hebben we ons ontbijt genuttigd, op de 2e verdieping was een keuken met tafels en stoelen, ook een Nederlands echtpaar uit Rijswijk was hier aan het ontbijten.

Dit echtpaar hebben we gisteravond ontmoet in de slaapzaal en ff gesproken, uiteraard gaat het over de Camino, zij waren de Camino in etappe’s aan het doen en waren nu in Astorga gestart.

We zijn klaar om weg te lopen om ca 8 uur en komen buiten al een optocht tegen van Spanjaarden, een gekwek, allemaal hele kleine rugzakjes of zelfs niet lopen voor ons. We beginnen Sarria uit te lopen met een behoorlijke klim, en daarna nog een behoorlijke klim, dus we waren direct goed aan de beurt, later werd de weg asfalt en ook lekker veel grindpaden. Wat heel vervelend is dat er een paar “pelgrims” bij zijn die hun hond meenemen, geen enkel punt als die maar aan de riem vastzit. Maar 1 jonge dame houdt zich er niet aan en haar hond loopt gewoon los en rent op andere pelgrims af die bijna struikelen over deze hond. Enkelen zeggen er wat van en die krijgen dan ook nog de wind van voren van haar, gelukkig lopen ze sneller dan wij en zijn ze kwijt, tenminste voorlopig want bij een barretje waar de Spanjaarden in de rij staan om te stempelen is zij er ook weer bij.

komt achter ons op een hele groep met paarden, wel 20 stuks en die gaan ook veel sneller dan wij.

We komen nu allemaal palen tegen die de richting aangeeft en ook de afstanden in mtr. We komen langs de paal van 100.000 km en nu gaat het snel.

Elly en ik overleggen wat we doen, we kunnen door lopen naar Potomarin of vlak er voor een herberg opzoeken, morgen kunnen we dan snel door het iets grotere dorp lopen en dan ook ergens halverwege een andere slaapplaats zoeken.

We besluiten dat te doen, en vinden een albergue op 5 km van Portomarin, ook is hier een bar en het hele terras zit vol en de tuin ook, wat wil je, de mist is opgetrokken waar we vanmorgen in begonnen en er is nu een heerlijk zonnetje wat ons verwarmd, we melden ons en ze hebben nog 1 kamer voor 2 personen en we besluiten hier te blijven, we hebben nu bijna 20 km gewandeld en om 1 uur is het al genoeg.

Na de douche, kleren wassen en ophangen in de zon hebben we 2 ligstoelen bemachtigd en liggen nu lekker half in de zon en schaduw.

Omdat we ons zo goed vermaken ga ik daar mee door, lekker op een stretcher en zo maken we de dag vandaag verder vol.

Groetn uut Mercadoiro

Laat een reactie achter