7 april Mercadoiro – Vendas de Narón

Gisteren liepen we in optocht op de camino, toen wij vanmorgen om kwart voor negen vertrokken waren we de enigste op de weg, we liepen in de zon, heerlijk weer en in de verte zagen we de bewolking tussen de bergen hangen, 1 klein half uurtje later liepen we deze in, een bijzondere gewaarwording, het weer was en bleef fantastisch, de weg ook, we liepen tot aan Portomarin lekker naar beneden, nou ja lekker, ik in ieder geval wel maar Elly vond het maar niks, we moesten echt over rotsen naar beneden voetje voor voetje en dan sluipt de angst om te vallen er wel in, maar gelukkig hand in hand komen we beneden en lopen zo Portomarín binnen, eerst over een lange brug en dan over de lange trap het dorp in. We gaan een klein stukje rechts terwijl de route naar links gaat, en we scoren een welverdiende koffie. Deze laat heel lang op zich wachten en net op punt dat we wilden weggaan( na 30 min.), komen ze het brengen, we rekenen maar meteen af want nogmaals zo lang wachten hebben we geen zin in.

We hebben er nu 5 km op zitten en moeten er nog ongeveer 15, het lijkt een makkelijke dag te zijn maar we moeten na Portomarín diverse keren lekker klimmen. De zon schijnt nu volop, de wolken verdwijnen en we lopen bijna de hele weg bergopwaarts in de zon, dus eerst gaat de jas uit, de mouwen omhoog, en nog later gaan de broekspijpen eraf. 
We lopen de Castro del castromaior op, een lange beklimming, niet stijl maar wel pittig, boven gekomen kunnen we (Elly) een cola nemen en ik kan een bocodilyo scoren,(Elly ook hoor). We moeten nog 2 km en zijn op onze eindbestemming, een dorpje met 3 huizen, 1 albergue en een bar en een restaurant waar je ook een menu del dia voor € 12,— kunt krijgen.

Gisteren hebben we al gereserveerd maar achteraf was het niet nodig, wij hebben de etappe gehalveerd en dat scheelt hier veel, hier zijn geen Spanjaarden want die lopen lekker door, we hebben vandaag bij geen andere pelgrims gezien, hoera, hoera, geen loslopende honden, geen geblér op de camino.

Morgen gaan we naar Melide, toch nog een beste afstand van 25 km maar geen lange hoge stijgingen.

Melide is de plaats waar je moet zijn voor Pulpo, voor diegene die dat niet weet is dat inktvis, daar is het centrum en je moet dat daar gewoon gegeten hebben, ik ben al 1 week bezig Elly daar op voor te bereiden maar ze hapt nog niet zo veel, ze heeft nog een vervelend gevoel van 2 weken geleden toen het eten hier niet goed viel, maar Pulpo moet je gewoon een keer proberen.

We kijken waar we morgen overnachten, zoals het er nu naar uitziet is het niet nodig om te reserveren dus wie weet waar we morgen zijn.

Groetn en tot morgen,

Laat een reactie achter