8 april Ventas de Narón – Melide

Een ezel stoot zich niet 2 keer aan de zelfde steen maar ik wel, nu al 2x de verkeerde maand ingevuld. Kun je nagaan dat wij hier totaal geen besef meer hebben van tijd en dat we gewoon genieten, genieten van de natuur, van het weer en van de prachtige omgeving. Maar we genieten ook van alle mensen om ons heen, gisteren hebben wij een opa en z’n kleinzoon  uit Pamplona ontmoet, gewoon leuk om te zien hoe die 2 met elkaar omgaan, de opa is zo vriendelijk en bezorgd om de jongen van 10 dat wij er ook plezier van hebben.

Ook Tomas en April uit Amerika komen we vaak tegen en hebben vanavond ook Pulpo met hun gegeten, vandaar dat dit maar een kort verhaal wordt want we komen net terug op onze kamer.

Vanmorgen liepen we in, we vallen steeds in herhaling, prachtig weer weer weg, de weg liep heel langzaam naar beneden en nu had Elly de turbo erop, zelfs ik moest moeite doen om haar bij te houden maar dat was ook maar goed want in Ligondo moesten we weer over de stenen rotsen en ze moest weer ondersteund worden door de vervelende stenen die ons wandelpad steeds blokkeren.

Maar ook dat hebben we overleeft, we zijn nu in Melide, de stad van Pulpo, en uiteraard hebben we die ook gegeten in z’n speciaal restaurant waar het altijd druk is en gezellig.

Vandaag niet veel foto’s, de weg was heel mooi maar niet bijzonder spectaculair, we lopen heel rustig, komen bijna geen pelgrims tegen en onze keus om halverwege de albergue’s op te zoeken is heel goed geweest, morgen naar Salceda, 22 km, is toch iets minder dan de 28,5 die vandaag is gelopen.

Op paaszondag is zowaar de winkel naast onze albergue open om 6 uur, dus over een ontbijtje hoeven we ons geen zorgen te maken.

Nu nog ff de foto’s erbij en jullie kunnen weer lezen.

Welterusten.

Laat een reactie achter