9 april Melide – A Salceda

Gisteravond met April en Tomas en Elly Pulpo gegeten, hier in Melide zijn diverse restaurants die gespecialiseerd zijn in Pulpo, volgens mij hebben wij wel een van de beteren uitgezocht.

Vannacht was het heel rumoerig, in de albergue maar ook in het stadje, er was een grote tent gebouwd en de hele nacht werd er muziek ter hore gebracht, volgens Elly tot 5 uur in de morgen maar dat kan ik niet bevestigen, ik heb nl geslapen. Elly dus niet en vandaag was het te merken met wandelen, ze had echt moeite om tempo te maken en de kleine stijgingen te beklimmen, maar na een rustige dag, en na 27 km zijn we in de gereserveerde albergue aangekomen, helaas konden we niet meer slapen op de grote zaal maar kregen we 1 2persoonskamer die wel een stuk duurder is.

Het valt ons op nu wij dichter in de buurt van SdC komen de prijzen ook hoger zijn, 1 slaapplaats op zaal is zo € 5,— duurder, het eten ook dus we moeten maar eens kijken hoe het gaat in SdC.

De route vandaag was mooi, niet spectaculair maar gewoon mooi, er zaten lichte stijgingen in en ook kleine dalingen, die komen we morgen en overmorgen ook tegen, maar zover hoeven we niet meer. Vandaag hebben we een beste ruk gemaakt, morgen nog een klein 19 km en dan zijn we nog 9 km van ons doel verwijderd.

We hebben besloten om het rustig aan te doen en komen er pas dinsdag morgen binnen, we zien wel of we ergens een kamer of albergue kunnen vinden want er zijn er genoeg en anders lopen we zo ergens naar binnen toe.

Ook gaan we ws woensdag direct door naar Finesterra en Muxia, we hebben het wandeltempo nu nog te pakken en we kunnen wanneer we terug zijn in SdC we 1 extra dag daar blijven.

Nu gaan we eerst een menu del dia regelen en dan lekker plat, Elly zal wel als een blok in slaap vallen na 1 nacht zonder en ik luister wel hoeveel lawaai er wordt gemaakt, binnen of buiten de slaapkamer.

fijne Paaszondag avond met elkaar, niet te veel eieren eten en tot morgen

Laat een reactie achter