Dag 70: 4 september Lourdes

Nu ik dag 70 in tik realiseer ik mij dat ik 10 weken weg ben.

Maar vandaag is het een beladen dag voor mij. Ik zit in Lourdes terwijl ik graag bij Ria had willen zijn. Zij is jarig vandaag, maar de afstand is te ver om ff naar huis te gaan dus bij deze nogmaals, Ria van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ik hoop je heel spoedig te kunnen omhelzen om je te feliciteren.

Maar ook een dag in treurnis, Tante Betsie, mijn peettante is vanmorgen overleden op 87 jarige leeftijd na een ziekbed. Er staat dus nu een kaarsje bij Maria te branden voor haar en voor mijn neven en nichten en ook voor Gerard Steerneman, die de laatste jaren zoveel voor haar heeft gedaan.

Het treinkaartje voor morgen is gekocht. Om 11.19 met de trein richting Perigueux, daar overnachten bij de fam. Voisin en dan maandag beginnen met wandelen. Ik heb er weer zin in! Ik ben nu 1 week in Lourdes en ben uitgerust. Wil er nu weer vol tegenaan en zo snel mogelijk naar Spanje. Ben ook heel benieuwd wat ik onderweg tegen kom.

Vanmiddag met de gehandicaptenbus naar de Gavarnie geweest. Een schitterend natuurgebied met een hele mooie route er naartoe door de bergen. Het weer werkte goed mee, ca 25-28 gr met constant zon dus een goede warme dag hier. Zo meteen de rugzak inpakken en uitpakken, de kleren controleren en wat naar huis mag gaat naar huis. Wat ik niet meer nodig heb aan papieren ook, scheelt weer kilo en grammen.

Morgen en ws vanavond  afscheid nemen van de mensen hier in Lourdes. Ze zijn allemaal heel belangstellend geweest en ik heb diverse malen het verhaal moeten vertellen met veel plezier en ik kreeg al een reactie dat sommige jaloers zijn op mijn tocht.

Ik zie jullie morgen weer.

Hans

10 reacties

 • Fons Lucas schreef:

  Hé die Hans, Gefeliciteerd met Ria’s verjaardag. Zeker vandaag zullen jullie elkaar heel erg missen. Maar dat je van uit Lourdes de verjaardag mee viert maakt denk ik wel weer heel veel goed. Ook hier zal een kaarsje branden voor… Jullie allebei! Veel succes met de herstart van jouw indrukwekkende pelgrimstocht!

  De mazzel’n en de groet’n! Fons

 • josé en gerard schreef:

  Hoi Hans
  Alle verhalen al weer gelezen.Proficiat met Ria haar verjaardag.Heb haar vanmorgen al gebeld en afgesproken dat ik haar in Deventer zal ontmoeten.
  Wat fijn voor je dat je het fijn hebt gehad in Lourdes.Ook wij hebben het heerlijk gehad in Oostenrijk en moeten nu weer aan de bak.(verschil moet er zijn)Heel veel wandel plezier maar weer en succes met het vervolg.

 • Anneke schreef:

  Dag grote broer,
  Gefeliciteerd met de verjaardag van Ria! Er wordt goed op haar gepast, hoor. Alle respect dat je weer start in Perigeux. Zal wel weer even wennen zijn straks in je eentje, nu je een week genoten hebt in Lourdes met zoveel bekenden. Veel succes met het laatste deel van je tocht! Liefs, Anneke

 • Ada (ooit uut Twente) schreef:

  Hoi Hans, wij zijn weer op onze post na een paar dagen fietsen op de Veluwe.
  Ook van ons van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Ria. Volgend jaar voor jullie beiden 60!
  Goede reis morgen en dan er weer tegen aan.
  Heb je al besloten welke route??? (1 vraag). We leven weer met je mee de volgende weken. Veel liefs uit Wilnis.

 • Peter en Joke schreef:

  Beste Hans

  Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van uw vrouw.
  En wat goed dat u al zo ver bent gekomen in tien weken tijd.
  Wij wensen u verder heel veel succes.

  Groeten Peter en Joke Baake

 • Peter en Joke schreef:

  Gecondoleerd met het overlijden van uw peettante.

 • Greetje schreef:

  dag Hans, nog van harte gefeliciteerd met Ria’s verjaardg. Gistermorgen bij Ria geweest en de keuken zt vol en het was erg gezellig. We wensen je voor het laatste traject erg veel sterkte en ga voor de overwinning!!

 • Hetty Gerbert schreef:

  Hoi Hans,
  Nog van harte met de verjaardag van je vrouw. Fijn dat de tocht tot nu toe zo goed voor je verloopt. Wens je weer veel loopplezier vanaf Perigueux. Met veel genoegen en plezier ga ik je verdere reisverslag lezen. Veel succes met het laatste stuk.
  Groet Hetty

 • joalnda Abels schreef:

  Hans,
  Van harte gefeliciteerd met Ria. Wens je veel succes met het vervolg van je tocht

 • Soubirous Jean schreef:

  Salut Hans,félicitations,
  apres ce court passage à Gavarnie,ou un des chemins de St Jacques passe, notre Eglise a une partie qui date du xii°siécle.nous ne pouvons que vous souhaiter une parfaite réussite le long de la route qui reste à parcourir.
  Amicalement Jany et jean

Leave a Comment