Dag 53: 18 augustus St. Germain Beaupré – St. Etienne de Fursac 30 km

Vannacht kletterde de regen op het dak van de caravan. Om 7 uur de wekker, om half 8 eruit en klaarmaken voor de wandeling van vandaag.

Eerst lekker wassen, ontbijten samen met Sjouke en die heeft mij weggebracht naar St. Germain. Dat is toch een half uur rijden, het miezerde maar geen echte regen.

Nadat Sjouke mij heeft afgezet, op weg naar de route. Deze gaat over een D weg, een smalle weg, eigenlijk niets aan, maar ik ben er nu wel blij mee. Het schiet lekker op en mijn nieuwe schoenen worden dan ook goed ingelopen. Gisteren ging het goed dus waarom vandaag niet. Na een klein half uurtje begint het miezer weer om te slaan in echte regen. Tijd om mijn verjaardagskado uit te pakken en om te doen, een vuur rode regencape waar ook de rugzak in past. Net op tijd want het begint steeds harder te regenen. Gelukkig loop ik nog steeds op de D weg. Net op het moment dat de route begint in het bospad wordt het droog. Echter het bospad is al glad van de regen van vannacht en op sommige plaatsen nauwelijks begaanbaar. Wat te doen met je cape? Je begint ook te zweten en dan word je ook aan de binnenkant helemaal nat, dus een droog plekje opgezocht, wat in dit geval een hutje is voor vissers aan een meertje. Meteen maar mijn brood opgegeten, mijn broekspijpen eraf geritst en de cape weer opgevouwen in de tas. Die is niet droog maar dat zien wij vanavond dan wel.

De route is heel matig tot zeer slecht aangegeven en ik loop dus ook verkeerd. Was in het boekje al voor gewaarschuwd dat dat zo was. Waarom doen ze er dan niets aan? Een boer gevraagd of dit de weg is van de GR654 en inderdaad, ik zit nu goed. Wel ca 3 km te veel gewandeld maar dat valt wel mee. Ik heb in ieder geval niet terug hoeven wandelen want daar heb ik echt een hekel aan.

Verderop in de route weer hetzelfde, balen balen. Ik volg daarom een andere route met andere pijlen. Ik heb hier geen gegevens van maar via de kaarten in mijn boekje kan ik deze goed volgen. Blijkt deze route ook korter te zijn en niet door die bospaadjes te lopen, geen probleem dan maar over de D wegen. Die zijn hier vergelijkbaar met b.v de Aadijk in Almelo en dat loopt wel fijn, tenminste als het droog blijft en dat doet het niet. Ik zie in de verte de buien hangen en doe al bij voorbaat mijn regencape weer om. Net op tijd zal blijken want het komt nu met bakken uit de lucht. De 6 km die ik nog moet, moet wel in de regen, maar de cape is fijn. Geen problemen met het lopen, hij zit fijn en ik blijf droog, eigelijk best een keertje fijn om zo te lopen. Ria bedankt voor dit verjaardagskado, maar ik hoop het niet te veel te hoeven gebruiken.

Tijdens het wandelen ongeveer uitgerekend dat ik tegen 4 uur in St. Etienne kan zijn en Elly een SMS gestuurd dat ik er om 4.30 uur ben. Gisteren waren zij veel eerder en nu wil ik eerder zijn. Nu, dat lukt mij dan ook, ik loop om 3 uur al binnen. Het gaat echt fantastisch met het lopen, helemaal geen last, geen spierpijn, geen blaren of geen zere voeten. Ik ben blij met de nieuwe schoenen en het inlopen gaat prima (na 60 km zijn ze wel ingelopen volgens mij).

Elly en Sjouke komen tegen 5 uur in het dorpje. Het zijn eigenlijk 2 dorpjes tegen elkaar en ik heb beide kerken al van binnen gezien. Ook de 2 kroegen zien er goed uit en het bier smaakt in beide hetzelfde, moet ook wel want het was in beide de Kronenburg.

Onderweg naar de camping nog wat boodschappen gedaan en lekker een Frans knoflookworstje opgepeuzeld met elkaar en dan mijn bericht schrijven. Nu lekker nasi eten en dan toch maar ff douchen.

Morgen een kort verslag want ik blijf op de camping, een rustdag.

Dus tot morgen.

3 reacties

  • Ada (ooit uut Twente) schreef:

    Balen Hans, die regen, maar zoals altijd houd jij de moed erin! Klasse!
    Fijn dat je morgen weer even rust hebt. Geniet ervan, groetjes ook aan Elly en Sjouke. (Je boekjes zijn goed in Wilnis aangekomen en we zullen ze koesteren!)

  • josé en gerard schreef:

    Geniet morgen van je rustdag.
    De regen gaat gauw vervelen hè!
    Hopelijk heb je de volgende dagen weer beter weer.

  • Gerrit Kok schreef:

    Hans je zus gisteren gesproken je bent al een mooi eind op weg.
    In de tubantia gelezen dat er ook een mevrouw onderweg is naar het zelfde adres

Laat een reactie achter