26 mei 2019 voorbereiding 1

oh oh oh, waar begin ik aan. Heb de plannen opgepakt om naar Rome te gaan, maar niet met de auto, fiets of ander voertuig maar met mijn benenwagen, dus een voetreis naar Rome vanuut Almelo.

Maar  voordat je dat gaat doen moet je je wel voorbereiden, zodoende ben ik maar lid geworden van Pelgrimswegen, de organisatie die deze reizen kunnen voorlichten, deze organisatie is niet zo groot als het het Jacobus organisatie maar een heel stuk kleiner, dat betekend dat er nog niet zoveel bekend is over de wegen naar Rome.  Dat houdt ook in dat je veel moet gaan onderzoeken en op internet moet gaan zoeken.

Wat hebben wij dan een geluk dat wij die mogelijkheden hebben, vroeger kreeg je ook een voetreis naar Rome aangeboden maar dan was je wel op jezelf aangewezen wat de weg ernaar toe betreft, nu surf je op internet en je krijgt toch wel veel informatie die dan allemaal verzameld moet worden, ook hebben wij nu een GPS tot onze beschikking waar we volledig de weg kunnen lopen en zoeken.

Nu vragen jullie je natuurlijk af waarom nu weer z’n lange voetreis, en terecht, dat vraag ik mij zelf ook af. Moet je dit nu nog wel doen, je bent wel 10 jaar ouder geworden dan toen je naar SdC liep en dat klopt.

Maar wanneer ik het nu niet doe dan doe ik het nooit meer en ik heb liever spijt van dingen die ik gedaan heb dan spijt van dingen die ik nooit heb gedaan, dus 10 jaar geleden naar SdC en nu naar Rome.

De beslissing is al een paar weken geleden gevallen, in begin maart heb ik enkele dagen gewandeld in Reims en dat heeft mij weer zoveel plezier in wandelen gebracht dat dit idee is geboren en nu aan het broeden is. Sinds die tijd heb ik alweer diverse wandeltochten gemaakt  en ben nu ook druk bezig om alles weer uit te zoeken wat je nodig hebt, heb ik een tent nodig heb ik nog meer en andere kleren nodig dus alles passeert weer de revue en het plezier daarin komt ook weer helemaal terug.

Ook heb ik besloten om weer bloggen te gaan schrijven en wel weer op mijn site www.hansuuttwente.nl deze is al bekend en waarom dan een ander kiezen.

voorlopig is dit de 1e brief en ik zal jullie elke maand op de hoogte houden van de aanpassingen en beslissingen

tot horens

 

 

2 reacties

Laat een reactie achter