6 juni 2014 Roncesvalles

Om 8 uur werd ik pas wakker, toch heerlijk geslapen. Na nog een klein kwartiertje te hebben gedommeld benik uit bed gegaan zonder spierpijn, hoe kan dat nu, wat rust al niet kan doen.

een lekker ontbijten bij casa Sabrina, het 2e restaurant hier in Roncesvalles , om 11 uur koffie drinken met de hele groep nl de oude en de niewe groep. Daarna een rondleiding door de gebouwen en uitleg over diverse dingen. Ik ben met Martin mee gegaan naar de kelder waar de wasserij zit. Martin legde heel veel en goed uit en ik snap het nu een beetje.

de anderen zijn ook mee genomen door de vorige groep en hebben uitleg gekregen wat er hier allemaal speelt. Om 1 uur een gezamenlijke lunch en om 2 uur starten met de werkzaamheden, Rem zit in de kist, dat is een grote tafel die ca 1,2 mtr hoog is en waar op het eind precies 1 stoel in kan, daar zit de kassa, de bonnen voor de slaapplaatsen en natuurlijk de stempel waar alles om te doen is.  Om 2 uur staan er al een stuk of 10 te wachten, Diana stat bij de deur, Ben bij de trap om te controleren dat er geen wandel schoenen mee naar boven gaan, en ik loop naar de kelder naar de wasserij.  Vandaag heb ik 15 wasjes gedraaid, een stuk of 50 mensen geholpen door ze aanwijzingen te geven en tegen 1/2 8 was ik klaar met alles.  Een broodje gegeten en een beetje rond gelopen en om 10 uur de lichten uit, om 1/2 11 begint het te regenen en dan snel naar buiten om te kijken of er nog was hangt die moet drogen, deze naar binnen gehaald en op de kist gelegd en daarna om ca 12 uur naar bed.

de eerste dag zit er op.

groetn

Hans uut Twente.

Reacties zijn gesloten.